USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.45
  • PLN 10.40 10.55

28 листопада: події, факти, дні народження

28 Листопада 2018 00:00
28 листопада день народження святкує волинський журналіст Костянтин Гарбарчук. Колеги, друзі та знайомі вітають його з цим світлим святом та бажають витримки і сили волі, міцного здоров’я та підтримки улюблених людей, впевненості в собі і достатку в домі.

Також день народження сьогодні в Інни Могілевської. Любу сестричку вітають з її святом, зичать вірити в себе і свої сили, надихати оточуючих своїм прикладом, змінювати цей світ на краще і завжди знаходити світлі сторони.
Інна Могілевська
Інна Могілевська
День народження цього дня святкує лучанин, квестер Артем Левчук. Друзі, близькі та знайомі вітають його з цим святом, бажають залишатись таким же позитивним та невтомним, а ще - удачі, вірних друзів та приємних сюрпризів.
28 листопада день народження святкують також екс-президент ВАТ «Корпорація «Аверс» Олег Величко, директор ВКФ «Черевички» Ольга Копецька та директор луцького дошкільного навчального закладу №32 Мирослава Шевчик.
Олег Величко
Олег Величко

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає іменників зі святом і бажає радісних днів, згоди і розуміння в сім’ї, вірних, надійних друзів, благополуччя, любові, міцно стояти на ногах і впевнено крокувати по життю.

День ангела сьогодні відзначають Дмитро та Назар.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Минулоріч цього дня редакція розповідала що станеться з вашою сторікною у соцмережах після смерті. Експерти сходяться на тому, що спокійніше довірити долю інтернет-сторінок і веб-даних близькій людині.

У 2016 році Таїланд скасував візовий збір і знизив плату за візу українцям на три місяці.

Президент РФ Путін підписав указ про застосування спеціальних економічних заходів щодо Туреччини у 2015 році.

Збірна команда Волинської області здобула ІІІ місце на ХХІІІ Всеукраїнському турнірі юних фізиків у 201 році.

Народилися:

28 листопада народилися американський винахідник, який разом із братом створив целулоїд, Джон Хайят, український мовознавець, член-засновник і президент різних українських і канадських наукових та культурних товариств Ярослав-Богдан Рудницький, американська акторка Глорія Грем («Перехресний вогонь», «Це чудове життя»), український шоумен, підприємець і педагог, ректор Київського національного університету культури і мистецтв Михайло Поплавський, американський кіноактор Ед Гарріс(«Безодня», «Скеля», «Аполлон 13»), український дитячий поет, прозаїк та казкарОлександр Дерманський, український театральний режисер, директор Міжнародного театрального фестивалю «Мистецьке березілля» Сергій Проскурня, американська фотомодель і акторка Анна Ніколь Сміт(«Голий пістолет», «Еллі Макбіл»), український футболіст, срібний призер Літніх Паралімпійських ігор 2000 та 2012 років Андрій Цуканов.

Сталося:

1520 — Перший європеєць Фернан Магеллан проплив із Атлантичного океану в Тихий.

1654 — Почалася героїчна оборона козацької фортеці Буша (на Поділлі) від польських військ (30 листопада оборонці підірвали себе разом з фортецею; цей епізод описаний М. Старицьким у повісті «Оборона Буші»).

1917 — Уряд більшовицької Росії направив послам Великої Британії, Франції, США та ряду інших країн ноту з пропозицією про оголошення перемир'я на всіх фронтах і початку переговорів про мир. Не отримавши відповіді, більшовики оголосили про підготовку до сепаратних мирних переговорів з Німеччиною.

1918 — Румунський Генеральний конгрес Буковини в Чернівцях проголосив об'єднання краю з Румунією.

1918 — Естонія зазнала військового нападу зі сторони Радянської Росії, почалась Визвольна війна естонського народу (1918—1920).

1921 — Всеукраїнський центральний виконавчий комітет ухвалив постанову про приєднання Радянської України до міжнародної конвенції Червоного Хреста.

1943 — У Тегерані відкрилась перша конференція керівників трьох держав антигітлерівської коаліції — Й.Сталіна (СРСР), Ф.Рузвельта (США) і Вінстона Черчілля (Велика Британія).

1970 — італійська ліво-терористична організація «Червоні бригади» провела свою першу операцію — серію вибухів на заводі «Піреллі».

1974 — У нью-йоркському концертному залі «Медісон Сквер Гарден» екс-бітл Джон Леннон виступив зі сцени востаннє.

1983 — Вперше за історію американських космічних польотів у складі американського екіпажу був іноземний громадянин — західнонімецький фізик Ульф Мербольд (був на борту космічного корабля «Спейс Шаттл-9 Колумбія-6»).

1994 — Перша спроба федеральних сил Росії штурмувати столицю Чечні — місто Грозний під час Першої Чеченської війни.

2000 — Початок касетного скандалу в Україні. Олександр Мороз оприлюднив аудіокасети з записами розмов у кабінеті Л.Кучми стосовно вбивства Георгія Гонгадзе.

2004 — У місті Сєвєродонецьку Луганської області відбувся «Всеукраїнський з'їзд народних депутатів». У ньому взяли участь переважно представники Партії регіонів східних та південних областей України, прем'єр-міністр України В.Янукович та мер Москви Ю.Лужков. «Ідеї, які висловили керівники місцевих органів державної влади, не відповідають ні Конституції, ні українському законодавству», — прокоментував ці події Президент Л.Кучма.

2006 — Верховна Рада України визнала Голодомор актом геноциду проти українського народу.

2008 — за рішенням Черкаського міськвиконкому демонтовано пам'ятник В.Леніну на центральній площі міста. 2 серпня 2012 Київський апеляційний суд зобов'язав Черкаську мерію відновити пам'ятник «на попередньому місці та в попередньому стані».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus