USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

23-річний лейтенант з Волині став Героєм України

25 Серпня 2017 18:51
Орден «Золота Зірка» лейтенант Василь Тарасюк отримав з рук Президента у День Незалежності України. Як пише Волинь24, Василь Тарасюк – уродженець селища Заболоття Ратнівського району.

Скромний військовий про свої фронтові досягнення розповідати не любить, тому про його легендарні вчинки в ефірі «Сніданку з 1+1» розповіла військовий кореспондент ТСН.

"Коли ми ще не були знайомі, вся Авдіївка казала, ти обов'язково маєш познайомитись з Василем. Це людина, яка вийшла з бою один на один з танком. Він сховав у бліндажі всіх своїх підлеглих, взяв протитанковий гранатомет і почав бій один на один з цією залізною технікою. Не зізнається, скільки в нього контузій, мабуть до десяти, безліч поранень, але все одно повертався на фронт.

Дуже багато військових завдячують своїм життям Василю, бо він витягав їх поранених з-під обстрілів. Брав участь у цих тяжких авдіївських зимових боях. Ми всі чули, яке там було пекло, коли українська армія зайняла позиції бойовиків, і Вася, офіцер 72-ї бригади, був одним з тих бійців, хто йшов попереду", - розповіла військовий кореспондент ТСН Євгенія Цвєтанська.



Лейтенант каже, що нині на фронті не вистачає підтримки від співвітчизників, які вже стали ставитися до війни як до чогось буденного.

"Головне – підтримка. Бачиш хлопців, до яких приїжджають небайдужі, волонтери, привозять якусь листівку чи малюнок дітей. Війна, нажаль, для країни стали звичкою, тому кожна підтримка дуже відчувається, навіть і словом, це дуже приємно", - запевнив військовий.

Свої знання та вміння у подальшому офіцер мріє докласти до розбудови українського війська.

"У власному майбутньому – в першу чергу, як в молодого офіцера, як в молодої людини, яка розвивається – хочу щось змінити. Змінити державу, армію, щоб в майбутньому ми здобули перемогу і змінились так, щоб ми починали відновлюватись не в стані війни, а була готовою до всього", - поділився Тарасюк.



ЧИТАТИ ЩЕ: ПОРОШЕНКО З НАГОДИ ДНЯ НЕЗАЛЕЖНОСТІ НАГОРОДИВ ВОЛИНЯН. ПЕРЕЛІК

Нагадаємо, орденом “За заслуги” ІІІ ступеня нагороджений волинський боєць та волонтер Василь Гупалик. Як пише Вголос, на його рахунку – 12 підбитих ворожих танків. Василь Гупалик служив у 128-ій бригаді, був у полоні бойовиків, отримав поранення. Згодом знову пішов служити у 72-гу бригаду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Надія Показати IP 25 Серпня 2017 22:10
Герою слава!Пишаюся таким земляком!
Прохожий Показати IP 25 Серпня 2017 22:28
За 12 танков Сталин Героя присвоил бы!(
До Надії Показати IP 25 Серпня 2017 22:47
А Ігором Головієм шо не пишаєтесь.
До прохожого Показати IP 25 Серпня 2017 22:49
Сталін би ті 12 танків провірив. А ці 12 танків перевіряти ніхто не буде,можна написати й 20
Олег Показати IP 25 Серпня 2017 23:58
Як це так: "Він сховав у бліндажі всіх своїх підлеглих, ...". Це схоже вже на байку.
взводний до Олег Показати IP 26 Серпня 2017 08:40
З дивана видніше. Ану, розкажи, бувалий, на який підрозділ розрахований бліндаж?
Юрій Показати IP 26 Серпня 2017 08:25
Не смішіть людей "казкою" про 12 підбитих ним танків. Не вірю.
укроп із дачі Показати IP 26 Серпня 2017 15:14
нарешті справжній героїчний вчинок і герой ато за потрапляння в полон тільки героїв давали

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus