USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.50 10.67

2 лютого – День вигнання нацистських військ з Луцька

2 Лютого 2016 08:00
72 роки минає сьогодні, 2 лютого, від часу вигнання нацистських військ з Луцька. Про це повідомляє «Музейний простір Волині».

Як повідомиили у відділі інформаційної роботи міської ради, сьогодні, 2 лютого о 12.00 годині відбудеться панахида та покладання квітів до пам’ятного знаку “Невідомому солдату” на меморіальному комплексі «Вічна Слава» за участі представників галузевих підприємств, установ, організацій міста, представників громадських організацій, ветеранів.

Війська 1-го Українського фронту отримали наказ розпочати Рівне-Луцьку наступальну операцію, яка проводилася з 27 січня по 11 квітня 1944 року силами 13-ї армії 1-го Українського фронту.

У вигнанні нацистських військ з міста брало участь з’єднання 1-го кавалерійського корпусу під командуванням генерал-лейтенанта В. Баранова та 2-га гвардійська кавалерійська дивізія генерал-майора Х. Мамсурова, які просувались у напрямку Теремно-Підгайці. Також, 7-ма гвардійська кавалерійська дивізія полковника І. Васильєва вела наступ на місто з півночі. 2 лютого місто Луцьк було очищено від німецьких військових формувань.

З цієї нагоди 1 лютого у Волинському краєзнавчому музеї відкрито виставку, присвячену цій даті. На виставці представлено матеріали, які зберігаються у фондах Волинського краєзнавчого музею і стосуються Рівне-Луцької наступальної операції, зокрема, матеріали В. Баранова, В. Єщенка, М. Волкова, М. Калініченка, С. Рабцуна, О. Кірюшкіна, П. Туза та інших.

На виставці також представлені світлини окупованого та звільненого міста Луцька.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Всезнайко Показати IP 2 Лютого 2016 09:45
Ще б зараз нацистів повиганяли б...
лучани до Всезнайко Показати IP 2 Лютого 2016 09:57
Залишились тільки совки та любителі руССкого міра. Скоро цих нацистів вичистим.
до лучан Показати IP 2 Лютого 2016 10:41
ви вже почніть працювати хватить валити і виганяти а то вам як тому поганому танцівнику-- місце між ногами заважжае..............

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus