USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.67

19 травня: дні народження, події, факти

19 Травня 2016 00:00
День народження 19 травня відзначають директор ТзОВ «Волиньфарм» Станіслав Шайко та журналіст і поетеса Софія Стасюк, а також громадський активіст Роман Перванчук (на фото).

Сьогодні святкує свій День народження талановитий педагог із багаторічним стажем, член спілки краєзнавців Волині, керівник суспільно-політичного клубу «Всесвіт» та просто чудовий чоловік і батько Анатолій Кравець. Дружина та діти, а також сім’я Панафідіних бажають міцного здоров’я, наснаги, творчих звершень, сонячного та мирного неба над головою.

Також Інформаційне агентство Волинські Новини щиро вітає власницю салонів краси «Нефертіті» Ольгу Сас з Днем народження. Бажаємо міцного здоров’я, удачі, щастя, здійснення всіх мрій та задумів, творчої наснаги! Нехай життя буде казкою, у якій Ви завжди будете бажаним гостем.

Редакція вітає іменинників зі святом і бажає великого здоров’я, невичерпного натхнення й достатку. Нехай небо буде мирним, а новини - хорошими.

Іменини за православним календарем святкують Михей, Йов, Никодим, Денис, Тамара, Марфа таМарія.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Минулоріч цього дня редакція інформувала про те, що Шацьк готується до курортного аншлагу через анексію Криму.

Волинь у синьо-жовтих кольорах показали Волинські Новини 2014. Тоді шахтарське містечко долучилося до акції "Моє місто — це Україна!" - придорожні знаки на в'їздах пофарбували у кольорах національної символіки.

Читайте також про бандерівський Луцьк очима гостей.

У 2011 році волинські артисти перемогли на фестивалі у Польщі. Ансамбль «Волинські соловейки» на міжнародному фестивалі релігійної пісні в Лодзі переміг у номінації вокально-інструментального виконання.

Також видання писало про монастир під Луцьком, який відкрив власну бібліотеку. У Жидичинському Свято-Миколаївському чоловічому бібліотека духовної літератури нараховує близько чотирьох з половиною тисяч книг.

Народилися:

Цього дня народилися американський фізіолог, який виділив інсулін, Джон Абель, український літературний критик, літературознавець і перекладач, військовий і громадський діяч Микола Євшан(Федюшка), український архітектор Анатолій Добровольський, італійський кіноактор, виконавець ролі комісара Катані у серіалі «Спрут» Мікеле Плачідо, американська співачка, кіноакторка й модель Грейс Джонс (Мендоза), український юрист і політик, народний депутат, голова партії Християнсько-демократичний союз Володимир Стретович, аргентинська співачка й акторка Наталія Орейро.

Сталося:

1568королева Англії Єлизавета I наказала ув'язнити колишню шотландську королеву Марію Стюарт, яка пред’явила права англійський трон.

1712Петро I переніс столицю Росії з Москви до Санкт-Петербурга.

1921Конгрес США ухвалив рішення значно скоротити квоту на прийом емігрантів із Європи, насамперед із Росії, Греції та Італії.

1962на святкуванні з нагоди 45-річчя Джона Кеннеді його коханка Мерилін Монро заспівала відому пісню Happy Birthday, Mr. President.

1989у Москві відбувся перший всесоюзний конкурс «Міс СРСР». Переможницею стала московська десятикласниця-напівсирота Юлія Суханова.

200063-річний японець Тасіо Ямамотто став найстарішим підкорювачем Евересту.

2004 – Єврокомісія вперше дозволила імпорт генетично модифікованого продукту — кукурудзи «Вексель-11».

2007 вандали з проросійських сил спаплюжили меморіал Героям Крутів під однойменною станцією в Чернігівській області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
А Показати IP 19 Травня 2016 08:43
А що за професія "громадський активіст"? Трутень. Провчився в педколеджі абияк, займаючи чиєсь місце. Ні дня не пропрацював за отриманою професією (на державній формі навчання), відкосив від армії і тепер гордо "громадський активіст". Я б сказав хто, але в нього сьогодні днюха, Опера чекає, не хочеться портити настрій людині. Можливо колись з нього будуть люди.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus