USD 41.10 41.50
  • USD 41.10 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.55 10.75

19 квітня: дні народження, події, факти

19 Квітня 2017 00:00
День народження 19 квітня відзначає актриса Волинського обласного академічного муздрамтеатру імені Тараса Шевченка, Народна артистка України Ольга Осіїк (на головному фото).

Також святкують сьогодні екс-депутати Волиньради Сергій Іванюк та Богдан Дівнич, архітектор, історик, краєзнавець, пам'яткознавець Богдан Колосок.

Окрім того, Луцька міська організація ветеранів України вітає з 85 річницею з дня народження активіста первинної ветеранської організації Департаменту агропромислового розвитку Володимира Даниловича Поліха та бажають міцного здоров'я, щастя і добробуту, великих успіхів і здобутків у всіх справах, наснаги та натхнення, довгих років життя у міцному родинному колі та серед вірних друзів.
Володимир Поліх в оточенні внучок
Володимир Поліх в оточенні внучок


Інформаційне агентство Волинські Новини вітає усіх іменинників і бажає міцного здоров'я, особистого щастя, яскравих успіхів та здійснення найзаповітніших мрій.

Іменини за православним календарем святкують Мефодій, Євтихій, Єремія та Платонида.

Наша хроніка:

Торік 18 квітня до Луцька приїхали прикордонники з усієї України. Тоді розпочалися змагання зі спортивного орієнтування серед службовців Держприкордонслужби.

Два роки тому цього дня "Волинь" поступилася "Динамо" із рахунком 1:3. У першому таймі волиняни показали гарну гру, відкривши рахунок. Однак у другомі таймі підопічні Віталія Кварцяного пропустили тричі.

Як народжується писанка та паска редакція розповідала у 2014 році.

Луцька гімназія №21 імені Михайла Кравчука увійшла у рейтинг найкращих шкіл за результатами ЗНО у 2013 році. При створенні списку видання дослідило результати зовнішнього незалежного тестування (ЗНО) понад 12 тисяч загальноосвітніх навчальних закладів.

Народилися:

Цього дня народилися радянський кінорежисер, сценарист, художник Олександр Птушко («Новий Гулівер», «Кам'яна квітка», «Садко», «Червоні вітрила»), американський хімік-ядерник Гленн Сіборг (відкрив плутоній), німецький льотчик, найуспішніший винищувач в історії повітряних боїв Еріх Гартманн, українська дитяча письменниця Галина Левицька, бразильський футболіст Рівалдо, американська кіноакторка Кейт Хадсон («Як позбутися хлопця за десять днів»), український спортсмен-стронгмен, чемпіон України з пауерліфтингу Дмитро Халаджі, англійський футболіст, воротар збірної Англії та «Манчестер Сіті» Джо Харт, український футболіст Денис Гармаш.

Сталося:

1563у Москві почала працювати друкарня Івана Федоровича(Федорова) – виданням першої російської датованої книжки «Апостол».

В 1572 він переїхав до Львова. Тут у 1573—1574 рр. у монастирі св. Онуфрія він «друкованє занедбане обновил» (як сповіщав напис на його могилі у Львові). Разом зі своїм сином Гринем Івановичем із Заблудова працював над новим виданням «Апостола», прикрашеним заставками, ініціалами, кінцівками і трьома гравюрами. У післямові розповів про свою друкарську діяльність у Москві й Литві та про переїзд до Львова. Там же 1574 року видав перший східнослов'янський Буквар. У Львові його звали «друкар москвитин» (Iwan Moschus), що могло вказувати як на його національність, так і на місце, звідки він прибув.

1999у Запоріжжі розпочато серійний випуск нової моделі вітчизняного автомобіля ЗАЗ-1103 «Славута».

Від початку реалізації в Україні «Славута» стала одним з лідерів продажу нових автомобілів. Так, за перше півріччя 2010, через 11 років після появи на ринку, було реалізовано 1076 нових «Славут», що дозволило посісти 11-у сходинку за обсягами продажу серед усіх моделей, що реалізовувались в Україні в цей період. У 2009 році в Україні було реалізовано 3103 Славути, а в докризових 2008 та 2007 – 11294 (13 місце) та 16244 (7 місце) відповідно. З 2003 року автомобіль деякий час експортувався в Росію. Популярністю Славута користувалася й у Сирії. Після згортання виробництва «Таврії Нова» у 2007 році ЗАЗ-1103 став найдешевшою автівкою на українському ринку нових автомобілів. Станом на червень 2010 року базова версія Славути коштувала 37 440 гривень.

2005Бенедикт XVI став 265-м Папою Римським.

Його часто називають консервативним Папою, особливо в порівнянні з Іваном Павлом II. У 2000-х роках американські єпископи схвалили новий переклад Святого Писання, в якому багато термінів чоловічого роду були замінені на поняття середнього роду (щоб не дискримінувати жінок). Кардинал Ратцінгер домігся заборони використання Церквою перекладу, який вважався «ревізіоністським». Тим часом в Німеччині нещодавно вийшла друком книжка самого Йозефа Ратцінгера, де уродженець Баварії розповів про своє бачення майбутнього католицизму. З неї випливає, що Й. Ратцингер пропонує консервативний шлях розвитку церкви і «повернення до джерел». У своєму огляді книжки Й. Ратцингера газета Suddeutsche Zeitung писала, що кардинал вважає європейське християнство порятунком для цивілізації на континенті. У 2003 році в Інтернеті з'явився сайт англійською мовою, присвячений життю і служінню кардинала Йозефа Ратцінгера, префекта Конгрегації віровчення. На головній сторінці задекларовано місію кардинала Йозефа Ратцінгера — проголошувати і захищати доктрину віри і моралі в католицькому світі. Ці слова Івана Павла II багато в чому пояснюють популярність фан-клубу кардинала.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus