USD 41.10 41.50
  • USD 41.10 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.55 10.75

Відходи ковельського ветсанзаводу нишком скидають неподалік городів

3 Травня 2017 17:52
Цими днями у районі ПАТ «Ковельського м’ясокомбінату», де знаходяться людські городи, садоводи помітили, як неподалік у лісосмузі вантажівки одна за одною щось скидають. І те, що вони там після себе залишають, вже надто неприємно тхнуло, повідомляє ПроКовель.

Люди занепокоїлися. Вони мерщій кинулися з’ясовувати у водіїв смердючого вантажу, що ж ті сюди возять і звідки. Виявилося, що «непрохані гості» перевозять відходи зі сумнозвісного підприємства Ковельська філія ДП «Укрветсанзавод». Садоводи викликали поліцію.
За словами людей, правоохоронці приїхали швидко, встигли зупинили кілька вантажівок, водії яких ще не полишали намірів таки прорватися крізь «живий» кордон до місця вивантаження відходів тваринного походження, і стали перевіряти у них усі необхідні документи. Після того, як поліція втрутилася в дану ситуацію, рух автотранспорту до нового, так званого місця захоронення відходів ветсанзаводу, зупинився.
Читати ще: Ковельчани вимагають, аби заступник Гунчика пішов у відставку

Люди стверджують, що за цей час неподалік їхніх городів ось так, тишком-нишком, з’явилися гори смердючого непотребу. Вони занепокоєні, що через ґрунтові води, забруднюючі речовини, які можуть там перебувати, просочаться на їхні земельні ділянки. Також не до вподоби дана ситуація і для тих, хто проживає в житлових будинках, розташованих за кілометр від місця захоронення.

Люди кажуть, що ніхто про таке неприємне «сусідство» їх не попереджав.
Нагадаємо, через катастрофічну ситуацію на ветсанзаводі мешканці Ковеля та прилеглих сіл перекривали міжнародну трасу Ковель-Ягодин. Люди скаржилися, що їх дістали бездіяльність та ігнорування влади, постійні відписки, тож єдиний вихід – вийти на протест. Та наголошували, що народний депутат Степан Івахів, який би мав лобіювати інтереси людей, що його вибрали, та голова Волинської ОДА Володимир Гунчик - абсолютно байдужі до проблеми людей.

Варто додати, через повільні темпи ліквідації наслідків екологічного лиха, яке трапилось через діяльність ковельської філії ДП «Укрветсанзавод», ковельчани погрожують знову перекрити міжнародні автошляхи.

Як повідомлялося, депутати Волинської облради 12 квітня 2017 року прийняли звернення до НАЗК, МВС, Генпрокуратури, Мінекології щодо екологічного лиха, яке спричинило смерті людей від онкозахворювань. Саме дії директора Ковельської філії ДП «Укрветсанзавод» Вадима Сухоноса, який приїхав працювати на Волинь з непідконтрольних територій Луганщини, нанесли шкоду довкіллю, людям та бюджету. Такі дії, на думку голови Волиньради Ігоря Палиці, цілком підпадають під статтю кримінального кодексу «Тероризм».

Ковельська місцева прокуратура Волинської області отримала дозвіл суду на затримання директора Ковельської філії державного підприємства «Укрветсанзавод» з метою приводу до суду для вирішення питання про обрання йому запобіжного заходу. Прокурори наполягатимуть на взятті посадовця, який наразі перебуває в розшуку, під варту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
ГАНЬБА ПАЛИЦІ І ГУНЧ Показати IP 3 Травня 2017 18:20
Немає ніякої кризи.... нас просто тупо обкрадають... Цю ситуацію при бажанні влади можна вирішити за 1-5 днів... А не дай БОГ ВІЙНА ...? НАША само-хвалена влада такої ситуації SOS не може вирішити !!!
Знаючий Показати IP 3 Травня 2017 18:51
Старому Гунчику це не потрібно! Він зайнятий іншим!
123 Показати IP 3 Травня 2017 20:43
У Львів треба везти. Вони нам сміття в Лаврів, ми їм відходи з Ковеля. Бартер.
Вова Показати IP 3 Травня 2017 21:35
А що з цього приводу каже пан Ткачук? той який головний еколог.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus