USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.35 10.50

Село біля Луцька збунтувалося проти об’єднання, бо боїться втратити 3 млн

11 Березня 2018 10:52
Жителі села Веселе Луцького району написали до Центральної виборчої комісії вимогу вилучити їх з об'єднаної територіальної громади. Люди кажуть, що їхньої думки ніхто не спитав, а бюджет дає змогу Веселому непогано розвиватися й самому.

Чому мають ділитися своїми прибутками - селяни не розуміють, ідеться в сюжеті ТСН.

Місцеві жителі зібралися, щоби вирішити, як діяти далі. "Тут не може бути й мови про Торчин. Хай вони спочатку покажуть, на що здатні", - лунало в місцевому клубі. Причина суперечок – приєднання до Торчинської територіальної громади, куди, крім Веселого, увійшли ще три села й селище Торчин. Вони об’єдналися три місяці тому, але веселівці обурюються, що їхньої згоди ніхто не питав – громадських слухань не проводилося. Таємно ж підписані протоколи нібито таких зборів селяни вважають злочином, за який потрібно притягати до суду.

Жителі села Веселе написали до ЦВК з вимогою вилучити їх з об'єднаної територіальної громади. Аргументують тим, що їхньої думки ніхто не спитав. А бюджет, мовляв, дає змогу селу Веселому непогано розвиватися й самим.

Сільський голова Оксана Семенюк з такою думкою не погоджується. За її словами, людей на слуханнях було мало, але достатньо, аби ухвалити рішення про приєднання. Незадоволених односельців вона готова вислухати в будній день, усі документи ладна надати на перевірку правоохоронцям, а вибору щодо того, з ким об’єднуватися, запевняє, просто не було. "Так у нас складається географічно. Веселе біля Торчина. ВУ Торчині вся інфраструктура. І протягом цих двох років ніхто ніякої ініціативи не давав", - пояснила вона.

Натомість противники об’єднання наголошують на тому, що у Веселому розташоване велике агропідприємство, здаються в оренду ставки та землі, тож щороку до сільського бюджету надходить майже 3 мільйони гривень – і цього, вважають люди, достатньо для того, аби розвиватися самотужки. "Ми ніколи не отримаємо тих коштів, які ми дамо на Торчин. Нам їх в житті ніхто не дасть", - остерігаються селяни.

Голосування на зібранні дало такий підсумок: за об’єднання – 7, утрималося – 4, проти – 135. Але юристи розчаровують: Торчинську громаду уже створено, і це рішення зворотньої дії не має. Веселівці натомість здаватися не планують і готові вирішувати долю свого села гуртом. Наступний схід вони запланували просто на сесії сільради.

Тетяна Хомич
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Виборець Показати IP 11 Березня 2018 11:03
Ну, а чого ви хотіли, коли туди приїхав перший заступник першої по рейтингу в Україні політичної партії ? От Підгайці тільки заїкнулись про об'єднання, а він в них бруківку вкрав. То вже краще з розумним згубити ,ніж з такими знайти .
небайдужий селянин Показати IP 11 Березня 2018 12:52
Схожа ситуація в с.Секунь Старовижівського району
Бе Показати IP 11 Березня 2018 15:55
Дивлячись на дорогу у Веселому, то повіриш, що у них є мільйоги. На те, щоб розбомбити дорогу.
Житель міста до Бе Показати IP 12 Березня 2018 08:03
Згідна,нераз з ковельської траси їду забирати дітей від бабулі,то краще заїхати в додом до Луцька та й поїхати в Торчин,аніж по тих калдибенах трястися! Все інше нехай роблять як хочуть,може їм не потрібна дорога?
333 Показати IP 12 Березня 2018 13:37
Ті, які збунтували все село, найшвидше першими підуть депутатами в ОТГ від Батьківщини.
до 333 Показати IP 12 Березня 2018 13:41
це точно.135 голосів з 500 вже мають. НА двох!!!!
ЛПетрівна Показати IP 18 Березня 2018 08:28
"В Торчині вся інфраструктура..." Ідемо в Торчин, нащо нам те село , та школа 9річка, садочок, в Торчинівсе є. І садочок через років 5 буде, а дороги в торчині в центрі які! То на ямковий ремонт кожного року списують 250тисяч, а ямки все більшають! Мер примітивний шукає постійно покровителів, то Во...ка, то Мар...ка, бо сам безмозгий, і такі ж його вибирають

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus