USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Зацвіла найсмердючіша в світі квітка. ФОТО

25 Березня 2012 14:02
У Німеччині розпустилася найбільша квітка у світі. Цікаво, що квітне рослина раз на 10-15 років і всього три дні. Але коли розкривається – то неймовірно смердить.
Про це повідомляє ТСН.
Бутон сягає до двох метрів заввишки, а цибулина важить 21 кілограм. Ботанічний сад щодня приймає 2,5 тисячі охочих подивитися на гігантську квітку, яка неймовірно смердить якоюсь дикою сумішшю запахів гнилої риби та падла.
Аморфофаллус гігантський відкрили у 18 столітті на острові Суматра. Відтоді він квітнув всього 140 разів.
У Кілі рослину плекали 15 років, як рідну дитину. «Ми так хвилювалися. Тут нічого не можна було передбачити. День і ніч чекали, коли розпуститься. Вона останньої миті могла передумати, це було б жахливо», ‒ повідомив ботанік Мартін Ніколь.
Диво природи день і ніч знімає веб-кабера. Квітку, як пацієнта інтенсивної терапії, обплели дротами і датчиками та регулярно беруть проби повітря . Також їй ретельно виміряють температуру. Кажуть, що, розкриваючись, пупʼянок нагрівся аж до 37 градусів – температури людського тіла. Оскільки в аморфофаллуса гігантського дуже коротка фаза цвітіння і за цей час йому треба привабити максимум комах, то він дуже нагрівається і поширює запах на кілометри.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Терра Инкогнита Показати IP 25 Березня 2012 15:19
Таку б квіточку, та до нашої Ради-клоунади, може б трохи нардепам мозки прочистила... Нагадала б, що все з праху та в прах перетвориться...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus