USD 41.30 41.70
  • USD 41.30 41.70
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Волинянин купив бронетранспортер, а міліція забрала

9 Вересня 2011 15:17
Мешканця Волинської області Михайла Кирилюка затримали під час спроби проїхати через Дубно на бронетранспортері.
БТР забрали у райвідділ міліції, а водія відпустили, – пише Рівне вечірнє.
«Хотів на БТР перевозити ліс»
Як розповів Кирилюк, він придбав бронетранспортер за 25 тисяч гривень у Хмельницькій області через державну установу, яка продавала майно ліквідованої військової частини.

«На шляху додому мене зупиняли інспектори ДАІ і Хмельницької, і Тернопільської областей, однак, перевіривши документи, відразу ж відпускали. І лише в Дубні у працівників ДАІ під час перевірки документів виникли підозри, чи законно я придбав БТР і чи маю спеціальний дозвіл на керування цією військовою технікою», – каже він.
За словами чоловіка, це не перша списана військова машина, яку він переганяє на Волинь. Списані бронетранспортери, запевняє, його покупці переробляють на джипи або тягачі. Цього разу вирішив купити БТР для власних потреб.
«Планував поставити на ньому лебідку, стрілу та використовувати для навантаження і перевезення лісу. Цього разу у Дубні за мною пристроївся ззаду автомобіль «Шкода» із міліцейськими номерами. А на виїзді з міста мене зупинили інспектори ДАІ на автомобілі з мигалками», – скаржиться чоловік.
Правоохоронці, запевняє Михайло Кирилюк, одразу почали висувати претензії, мовляв, є інформація, що на цей бронетранспортер підробні документи.
«Говорили, що я не маю спеціальної категорії, яка давала б мені право керувати цим транспортним засобом. Спробував пояснити, що в інших областях проблем не було, пропонував подивитись документи, та мене навіть слухати не стали», - запевняє водій бронетраспортера.
Він стверджує, що один з чоловіків зі «Шкоди» сказав, що може відпустити за дві тисячі гривень.
«Я відмовився платити, і тоді мені запропонували проїхати до районного відділу міліції», – додав він.
У протоколі затримання вилучення бронетранспортера мотивували необхідністю з’ясувати всі обставини.
«Я звернувся зі скаргою на дії міліції до міжрайонної прокуратури. Там визволити бронетранспортер не допомогли. Врешті я зміг забрати свій БТР лише через два місяці. Буду звертатися до суду за відшкодуванням завданих мені збитків», – обіцяє Кирилюк.
Не було усіх необхідних документів, – ДАІ
У свою чергу начальник Рівненського обласного відділу ДАІ Ярослав Ковальчук запевняє, що водіяя бронетранспортера затримали працівники Дубенського взводу ДА, оскільки у нього при собі не було усіх необхідних документів, які дають право керувати цим транспортним засобом.
«Крім того, у нього не було при собі усіх необхідних документів, що підтверджували б законність придбання цього транспортного засобу. Тому було прийнято рішення доставити автомобіль в Дубенський райвідділ міліції. Далі цим питанням займались працівники районного відділу міліції», - каже Ковальчук.
«Можу запевнити, що ніхто з працівників ДАІ у водія бронетранспортера нічого не вимагав та не забирав. Наскільки мені відомо, після того як власник бронетранспортера надав усі необхідні документи правоохоронцям, йому неодноразово пропонували забрати БТР з райвідділу. Втім, він чомусь відмовлявся це зробити. За його скаргами було проведено службове розслідування і встановлено, що працівники ДАІ діяли в межах чинного законодавства», – стверджує головний ДАІшник області.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
правдоруб Показати IP 9 Вересня 2011 16:02
це БРДМ а не БТР
марко Показати IP 9 Вересня 2011 17:20
пустити такий попереду колони демонстрантів, що рухалися на Банкову - і пофіг як він зветься!
водій Показати IP 10 Вересня 2011 13:44
Рівненські даішники найгірші в Україні
Ася Показати IP 19 Вересня 2011 17:04
А танка теж можна купити?
йцук Показати IP 22 Вересня 2011 19:37
треба було не знімати кулимет

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus