USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Волиняни фестивалили «у честь» чорниць і картоплі. ФОТО

16 Липня 2012 17:49
У парку Каменя-Каширського 15 липня відбулося свято народних ремесел, пісні, вишиванки і кулінарії – в межах програми «Волинь фестивальна 2012» тут пройшов фестиваль народної творчості «Пісня рідної землі».

Про це інформує ВолиньPOST.

На території паркової зони виросли невеличкі, стилізовані під старовину павільйони, де майстри і майстрині з усього району демонстрували глядачам свої твори.

Виставки виробів з металу, дерева, сірників і лози, вишивка, різьблення, виткані з полотна рушники, картини, старовинний одяг – далеко не повний перелік того, що можна було побачити на етнографічних майданчиках.

Однак, чи не найбільше зацікавило розмаїття страв з картоплі і чорниці. Адже, як розповіла начальник відділу і туризму Камінь-Каширської райдержадміністрації Євгенія Сидорчук, однією з основний складових фестивалю є конкурс «Картопля – другий хліб Полісся» та «Чорниця – ягода Полісся».

Місцеві господині представили надзвичайно широке розмаїття наїдків з цих дарів природи. Тут були як і традиційна кухня – вареники, крученики, пиріжки з ягід і «бульби», так і страви, вигадані якраз для цього свята. Наприклад, картопляні … їжаки, випечені жінками кущового гурту «Молодички» з сіл Раків Ліс, Бузаки, Видричі, Дубровиця та Теклине .

Тим більше, що на столах, окрім, домашньої їжі, був широкий асортимент і домашніх напоїв різного ступеню міцності.

Не залишилися поза увагою і побутові та декоративні вироби. Сотні хрещатих рушників,вишивок, плетені кошики, церква, виконана з сірників, тощо, змушували зупинятися перехожих.

Перед жителями і гостями району виступили запрошені з цієї нагоди колектив «Журавка» з селища Рокині, тріо бандуристів «Срібні струни Волині», місцеві творчі колективи. Одночасно з етнографічними виставками, проходили спортивні змагання. А наприкінці відбулася святкова дискотека «У руслі народного стилю»














Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Наталя Показати IP 16 Липня 2012 18:04
ГАРНО!!!!!
Шанувальниця Показати IP 17 Липня 2012 13:00
Супер! Віват організаторам та учасникам. Тому, що саме тут збереглася родзинка Полісся.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus