USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

В Іспанії відмовляються від сієсти

27 Липня 2012 14:47
Фінансова криза, в якій опинилася Іспанія, вдарила по «святій святих» ‒ знаменитій сієсті.

Про це пише «Українська правда. Життя» з посиланням на Euromag.ru

Влада країни вважає, що «нинішній розпорядок роботи іспанців втратив сенс», тому післяобідній відпочинок потрібно скасувати.

Піонером став Мадрид, де мерія дозволила магазинам працювати не 72, а 90 годин на тиждень. Влада Мадрида впевнена, що дана міра допоможе активізувати торговельну діяльність у столиці і створить 20500 нових робочих місць.

Для Іспанії це дуже важливо: наразі в країні найвища кількість безробітних серед всіх держав Євросоюзу. Кожен четвертий іспанець є безробітним, а серед молоді ‒ до 25 років ‒ без роботи сидять приблизно 50% громадян.

Експерти сходяться на думці, що такий захід допоможе збільшити приплив грошей від туристів. Багато туристів незадоволені, чому всі ресторани і більшість магазинів закриті з 13:00 до 16:00, і чому вечеряти іспанці починають тільки в 21:00.

Іспанці в плані сієсти дійсно відрізняються від своїх європейських колег, також практикуючих післяобідній відпочинок. Наприклад, через сієсти в Іспанії ‒ найдовший робочий день серед всіх європейських країн.

Але фахівці неодноразово говорили, що такий розклад є вкрай неефективним, це не допомагає оптимізувати час, не економить електроенергію і не дозволяє іспанцям приділяти належну кількість часу сімʼї і вчасно лягати спати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Земляк Показати IP 27 Липня 2012 14:55
Тиждень тому повернувся з Іспанії - сієсти ніхто не відміняв, незважаючи на кризу. До речі, під час сієсти можна придбати все вам необхідне, треба тільки знати де.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus