USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Україну замітає снігом

21 Січня 2012 12:07
Сильні снігопади, які нарешті прийшли в Україну наприкінці січня, не припинятимуться щонайменше тиждень, прогнозують синоптики. Зараз снігом завалило практично всю країну, крім Криму, - там тепло і йде дощ, місцями мокрий сніг.

Про це повідомляє ТСН.

Метеорологи очікують, що циклон з Атлантики пройде над Україною із заходу на схід за п'ять-сім днів.

За словами керівника Гідрометцентру Миколи Кульбіди, найбільше засніжить північні і центральні регіони, там будуть заметілі, причому температура очікується вище норми на 2-5 градусів. Тобто вночі мороз, а вдень може бути навіть до +5, що загрожує ожеледицею, налипанням снігу на електромережі та дерева.

«Погода найближчим часом очікується нестійкою, то сніг, то дощ, то сухо. А 26 січня може похолоднішати», - зазначив Кульбіда.

Через заметілі в п'ятницю Київ стояв у кілометрових заторах. Хоча головні вулиці розчистили і посипали піском дорожники, водії їздять повільно, побоюючись аварій. Був змушений обмежити прийом-відправлення літаків і аеропорт «Бориспіль», але до вечора 20 січня його робота була впорядкована.

В лютому, за прогнозами, серйозні морози (вдень нижче 10 градусів) протримаються до Дня Святого Валентина (14 лютого), після чого до 8 березня прийде весна, яку потім знову на місяць замінять холоди.

Справжня весна розпочнеться не раніше Великодня (15 квітня). Але вже з 1 травня очікується справжня спека.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus