USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Українські діти більше відпочивають, ніж оздоровлюються

24 Травня 2012 15:46
Оздоровлення має переважати над відпочинком, коли йдеться про державне забезпечення якісного дозвілля дітей літньої пори. Однак, поки в Україні така тенденція не спостерігається.

Про це під час селекторної наради з питань літнього оздоровлення та відпочинку школярів 24 травня наголосила заступник Міністра праці та соціальної політики України Лідія Дроздова.

З її слів, наразі в державі досить низькі показники охоплення школярів літнім оздоровленням. Так, у Хмельницькій області – це лише приблизно 10% від усіх дітей, охоплених дозвільними програмами цього літа, а показники у більш як 50% - лише в декількох областях східної України та Севастополі.

Утім, проблеми є й з оздоровчими закладами, 100 з яких закриті, як зауважила Дроздова, через нерентабельність, приписи контролюючих органів та з інших причин. Водночас вона зазначила, що, зокрема, в Одеській та Миколаївській областях цьогоріч відкрилося 77 нових таких закладів.

Що ж до готовності оздоровчих закладів до відкриття сезону заїздів, то Волинь відзначили серед тих, де стовідсотковий рівень підготовки. Також наш край - у переліку областей, де усі заклади оздоровлення та відпочинку дітей внесені до відповідного Державного реєстру.

Лідія Дроздова також повідомила, що у Держбюджеті передбачили майже 419 мільйонів гривень на оздоровлення школярів у 2012 році. Крім того, зазначила вона, певні кошти на ці потреби мають бути закладені також на місцевих рівнях, зокрема, варто залучати фінансові ресурси меценатів і благодійників.

Перший заступник Міністра охорони здоров’я України Раїса Моісеєнко наголосила представникам обласних держадміністрацій про те, що одне з головних завдань літньої оздоровчої кампанії - не допустити спалахів інфекційних захворювань, насамперед, кишкових.

З її слів пріоритетні напрямки роботи під час оздоровчої кампанії – організація належного рівня харчування, надання медичної допомоги, а також налагодження водопостачання і каналізування закладів. Якраз із належними санітарними умовами у багатьох закладах ще є проблеми: лише 20% з тих, які виявили готовність до початку оздоровчої кампанії, забезпечені гарячим водопостачанням, а у третині немає централізованої системи каналізування.

Галузь освіти під селекторної наради представляв заступник Міністра освіти і науки, молоді та спорту України Борис Жебровський. На його думку, попри зауваження представників інших Міністерств, пришкільні табори, хоч і не є оздоровчими закладами, але виконують важливу функцію. «Це велика підмога нашим робітничим сім’ям, що б там не говорили про відпочинок чи оздоровлення» - переконаний Жебровський.

Також він наголосив освітянам, які відповідають за проведення тендерів з закупівлі харчових продуктів під час літньої оздоровчої кампанії, бути обережними й не «підставлятися» - вибирати, насаперед, якість, а не нижчу ціну.

Таку ж думку висловив заступник голови ОДА Олександр Курилюк. На його думку, дитяча оздоровча кампанія на Волині буде як і торік успішною.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Pavel Показати IP 24 Травня 2012 15:58
Утім, проблеми є й з оздоровчими закладами, 100 з яких закриті... відкрилося 77 нових таких закладів... Все нове це "добре забуте" старе. Тобто довели до банкрутства а потім змінили власника! Невже ви думаєте, що всі кругом тупі, не ті вже часи настають.
Марта Показати IP 25 Травня 2012 10:23
Сьогодні в приміській маршрутці їхала мама зі школярем років 8-ми. дає гроші каже: один дорослий, один дитячий. Водій вишкірює зуби: після 15 травня дитячих нема. Тобто, починається сезон оздоровлення і вивертайте, батьки, кишені. Абсурд. якого світ не бачив. Ніби з 15 травня по 15 жовтня діти нікуди не їдуть чи батькам доплачують на оздоровлення нащадків.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus