USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

У вихідні – можливі заморозки

23 Березня 2012 17:06
Переважно ясні вихідні чекають на лучан 24-25 березня. Однак у ніч на неділю можливий слабкий мороз. А у останній день тижня у Луцьку буде вітряно.

Про це інформує Український гідрометеорологічний центр.

Так, у суботу, 24 березня, буде сонячно. Температура вранці та ввечері сягатиме 3-4 градусів вище нуля. Уночі та вдень буде тепліше – 9…11 із позначкою «плюс». Вітер – північний, 1…3 м/с.

Утім у ніч на 25 березня синоптики передбачають слабкі заморозки – температура повітря опуститься до 1 градусу морозу. Зранку потеплішає – 3 градуси вище нуля.

Удень та ввечері покажчик термометра сягатимуть 8…13 градусів тепла.

Упродовж дня частково хмаритиме. Підніметься вітер – північно-західний, 2…9 м/с.

З початку тижня погодні умови у місті суттєво не зміняться.

Щодо народних прогнозів та святкувань, то 24 березня православна церква шанує святителя Софронія, патріарха Єрусалимського.

За старих часів відмітили, що іній цього дня провіщає гарну погоду.

У цей час починається ранній рух соків в березі. Казали, тих, хто народився цього дня, оволодіває пристрасть до подорожей. Їм радили носити опал.

25 березня православна церква святкує день святителя Григорія Двоєслова, папи Римського, і преподобного Феофана, сповідальника Сигріанського.

У народному ж календарі – це Феофанів день. Помічали схід снігового покриву, припинення санної дороги, повне відтавання ґрунту.

По народній прикметі, якщо вранці з'явиться туман, то в цей рік буде великий урожай льону і вівса. А щоб прикмета збувалася, розкидали по двору конопляні і льняні насіння для пригощання птахів.

Також спостерігали за льодом по затонах: якщо на Феофана він не тане, а тоне, весь рік буде важким. Ще дивилися, з якого боку від мурашників почав танути сніг: якщо з південною - літо буде коротким і холодним.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus