USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

У Варшаві побудували найвужчий у світі дім. ВІДЕО

22 Жовтня 2012 14:46
Двоповерховий будинок завширшки 1,2 метра, який збудували у польській столиці Варшаві, став найвужчим домом у світі.

Про це йдеться у сюжеті «ICTV».
Польський архітектор Якуб Щесни спроектував будинок так, що нова споруда «вклинилася» між двома будинками. Основою для конструкції стали залізні та алюмінієві труби, які утримують першу житлову зону на висоті трьох метрів над землею. Побудувавши будинок, автор довів свою ідею, що для житла підійде будь-який простір.

Щоб потрапити у квартиру, найвужча частина якої – 92 сантиметри, відвідувачі будівлі мають піднятися металевими сходами і протиснутися крізь отвір.

Однак, маленькі розміри будинку ніяк не впливають на його комфортність. Тут є все для повноцінного життя: туалет, він же ванна, кухня з раковиною і шафою. Далі – вітальня зі столиком, двома стільцями і диваном-мішком. Металева драбина веде на другий поверх, де розташована спальня з ліжком 90-сантиметрів завширшки, столом і стільцем.

Якуб Щесни розповів, що три роки тому вирішив заповнити вузький простір між довоєнним будинком і спорудою шістдесятих років у центрі Варшави.

«Я вважаю, найголовніше, що тут багато світла. Аби запобігти клаустрофобії від вузького простору, я використав полікарбонат. Це зовні ніби підняло дах і максимально розширило стіни. Саме тому будинок виглядає таким білим і прозорим», – каже польський архітектор Якуб Щесни.

Першим мешканцем незвичного будинку стане ізраїльський письменник із польським корінням Етгар Керет. Його матір, батько і дід загинули у Варшавському гетто у часи нацистської окупації Польщі, тож це буде як пам’ять про сім’ю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
сеня Показати IP 22 Жовтня 2012 14:59
в нас 90 в1дсотк1в в так1х умовах проживають.по 5-10 чоло1к. 1 н1чого виживають.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus