USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

У теплі вихідневі дні у Луцьку шукатимуть «русалок»?

15 Червня 2012 16:58
Сонячні та теплі вихідні очікують на лучан 16-17 червня. Зокрема народні вірування спонукатимуть мешканців сіл та міст до пошуку «русалок» - задля урожаю.

Про це інформує Український гідрометеорологічний центр.

Так, упродовж вихідних синоптики не передбачають ані дощів, ані значної хмарності. Зокрема, у суботу температура повітря уночі та зранку сягне 12…15 градусів вище нуля, удень підніметься до 19-20 із позначкою «плюс», буде ясно.

Вітер – північно-західний, 1…4 м/с.

У неділю відчутно потепліє. Упродовж дня теж буде ясно, уночі покажчик термометра коливатиметься у межах 11…18 градусів тепла, удень та ввечері сягне +23…+25.

Вітер – південний, 1…3 м/с.

Щодо народних вірувань, то найбільше 16 червня в давнину побоювалися північно-східного вітру. Вважали, що такий вітер часто приносить із собою безперервні дощі, шкідливі при наливанні жита.

За народною традицією 17 червня у селах вибирали найкрасивіших дівчат на ролі русалок, обвивали їх зеленими гілками із магічною метою обливали водою, ніби наслідуючи дощ, який хотіли викликати такими діями.
Бо ж русалок вважали так званими німфами води та полів, від яких, за уявленнями предків, залежало зрошення землі дощем.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus