USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

У стані закоханості – 65% українців

23 Березня 2012 16:06
Згідно з результатами телефонного опитування, яке провело міжнародне дослідницьке агентство IFAK в Україні, 65% українців перебувають в стані закоханості.

Про це йшлося під час молодіжного інтерактивного слухання на тему «Молода здорова сім’я: яка вона?», яке відбулося 22 березня в бібліотеці Волинського національного університету імені Лесі Українки.

За даними опитування, майже дві третини українців – закохані. Фахівці опитали 1000 чоловік віком від 18-ти до 60-ти років. Респондентами стали жителі міст із чисельністю населення понад 50 тисяч.

Під час інтерактивного слухання студентству та гостям намагалися відповісти на ледь не всі питання про любов та відносини. Зокрема пояснювали, як розпізнати любов та чи має право на існування громадський шлюб.

Психологи зазначають, що період закоханості – не є дуже довготривалим. «Цей період може переходити в кохання. А тоді ти не лише хочеш гарно провести час з тією людиною, але й починаєш хвилюватися за неї. Ти починаєш цікавитися тією людиною, сім’єю, в якій вона зросла, її батьками», - розповіла керівник Волинської обласної громадської організації «Центр практичної психології сім’ї «Любисток» Людмила Переходько.

Експерти вважають, що коли закоханість переходить у кохання, то людина, яка кохає, починає повністю бачити об’єкт свої любові – з її успіхами, і з її недоліками.

«І дуже важливо, щоб людина, яка справді почувається закоханою, бачила повністю об’єкт свого кохання. І дуже важливо, щоб вона не думала: «Ось мені щось не подобається в цій людині, але коли ми будемо разом, коли одружимося, то я зроблю все для того, аби цих негативних рис в людини не було» Просто хочу сказати, що закоханість, яка переростає у кохання, повинна надихати молоду людину, щоб вона абсолютно бачила – хто перед нею», - розповіла Людмила Переходько.

«Любов – це аномалія життя цього світу. Якщо сучасний світ зумів розділити клітинку, частин ДНК і подібне, а потім дослідити, то любов – не зміг», - переконує ректор Волинської духовної семінарії Сергій Ющик.

Аномальність любові в тому, що це почуття може примусити людину пожертвувати собою заради коханого чи коханої.

«Нормальна людина живе так, що в неї спрацьовує інстинкт самозбереження. Любов – це таїнство самопожертвування. Іншими словами, якщо ти не можеш переступити через себе, свій характер, свої мрії, щоб та людина була щаслива, - то це не любов», - каже Сергій Ющик.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus