USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.50
  • PLN 10.36 10.50

У передмісті Луцька розкопали «Панський город». ФОТО

28 Квітня 2012 14:46
Археологи продовжують досліджувати передмістя середньовічного Луцька. Цього разу знайшли уламки кераміки, фрагмент люльки, елементи взуття і мідний литовський солід Яна-Казимира.
Про це повідомляють у ДП «Волинські старожитності».
27 квітня експедиція ДП «Волинські старожитності» завершила дослідження на ділянці в урочищі «Панський город» в селі Рованці біля Луцька.

Роботи проводили в південно-східній частині поселення. Розкрили 64 квадратних метрів площі памʼятки, де виявили численні матеріали періоду пізнього середньовіччя XVI-XVIII століть.

Там знайшли уламки кераміки епохи бронзи та індивідуальні знахідки: кремʼяні вироби, точила, мідний литовський солід Яна-Казимира 1664 року, фрагмент люльки, вкритий коричневою поливою, елементи взуття ‒ фрагмент підкови та накладки на каблук ‒ та деталь кінської збруї.

Таким чином встановили на досліджуваній території присутність потужного шару періоду пізнього середньовіччя та край поселення бронзової доби. Роботи на памʼятці будуть продовжені в інших її частинах.
Довідково
Урочище «Панський город» ‒ територія багатошарової памʼятки доби бронзи, раннього заліза, давньоруського часу та пізнього середньовіччя. Впродовж Х-ХІХ століть ‒ лівобережне передмістя середньовічного Луцька. Належить до категорії «заплавних поселень», впродовж ХІІ-ХІІІ століть передмістя мало цілком міський характер, розташовуючись обабіч давнього Дубнівського шляху. Памʼятка займає площу 30 гектарів. Виявлена і частково досліджена у 1989-1990 роках Терським.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus