USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

У парку відгуляли «Великодні забави». ФОТО

16 Квітня 2012 18:36
У другий день Великодня забави для лучан у парку культури і відпочинку імені Лесі Українки організували місцеві пластуни.

На майдані при вході до парку 16 квітня усі охочі могли поспівати веснянок, покружляти у хороводі, пограти в ігри, а також взяти участь у конкурсах та мистецьких майстер-класах.



Як розповіла координатор дійства Юлія Мамчур, відбувається захід у Луцьку вже вп’яте. Щоправда, востаннє його проводили ще 2009. Головна мета акції «Великодні забави-гаївки» – нагадати про традиції святкування Великодня, зацікавити лучан змістовно та активно відзначати свято Воскресіння Господнього.



А щоб краще це вдавалося, дорослим і дітям пропонували долучитися до майстер класів. «Всього їх у нас 10 – писанкарство: традиційне, зі стрічок та ниток, з круп, зі смужок паперу і виготовлення з яєць фігурок бджілок і зайчиків. Також є майстерки з ниткографії, листівкарства, вітражів і виробів з солоного тіста» - розповіла Юлія Мамчур.
Зауважимо, що лучани досить активно зголошувалися до участі в майстер-класах. Схоже, їх не злякала мінлива весняна погода, адже тут можна було побачити родини з маленькими й дорослішими дітками, подружні пари, а також людей похилого віку.




















Пластуни також зробили, так зване, писанкове дерево. Відвідувачі парку охоче фотографувалися біля нього. «Ми планували гаївки проводити біля нього, але вчора пройшов дощик і там волого, то ми перемістилися на асфальт» - каже Юлія Мамчур.



Голова прес-служби Волинської округи НСОУ «Пласт» Олена Семенюк зауважила, що, спеціально до великодніх забав, пластунка Катерина Костюк намалювала плакат із зображенням двох пластунів. Обличчя у кожного з них будуть такими як захочуть учасники дійства, адже замість голів скаутів на плакаті вирізані отвори. Тож, кожен охочий міг помістити в отвір обличчя і сфотографуватися у вигляді пластуна.

Олена Семенюк нагадала, що водночас з акцією «Великодні забави-гаївки» місцеві скаути продовжують відзначати століття Пласту. «Вже закінчився піст і ми можемо розважитися. В нас тут конкурси, пластове караоке, дегустація традиційної пластової страви «Слимачок» і святкового торта» - розповіла Олена Семенюк.


















Нагадаємо, що партнери Пласту в реалізації Великодніх забав – ГО «Центр Ефективної Комунікації». У заході взяло участь понад 20 волонтерів. Тривала підготовка до проведення дійства з лютого цього року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Дмитро Показати IP 16 Квітня 2012 22:54
Молодці, дуже гарна акція.
andrij Показати IP 17 Квітня 2012 10:39
znovy banderu-plastivzi svoji pazyri v narod zakunylu
Марійка Показати IP 17 Квітня 2012 15:00
Люблю щось творче:)Класно було!
Ліда Показати IP 17 Квітня 2012 15:06
Було чудово))) Дякуємо за свято!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus