USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

У мережі з’явились унікальні фото «Титаніка»

22 Березня 2012 16:14
Унікальні фотографії затонулого лайнера «Титанік» опублікували до 100-річчя з моменту його загибелі у квітневому номері журналу National Geographic.

Про це інфоррмує ТСН.

Нові зображення отримали за допомогою найсучасніших технологій, комп'ютерну реконструкцію провели за інформацією сонарів та фотографій, зроблених підводними роботами.

Підводні апарати зробили загалом понад 100 тисяч знімків, які потім піддали ретельній комп'ютерній обробці. Зображення дають перші вичерпні уявлення про легендарну катастрофу.

На знімках, зокрема, зображено профіль лівого борту корабля з розломом. З побаченого можна зробити висновок, який підтверджується показаннями очевидців аварії. Мовляв, «Титанік» спочатку розламався навпіл та, йдучи під воду, врізався в морське дно носом ніби штопор, після чого упав весь корпус.

При цьому пробоїну, яку судно отримало від айсберга і яка стала причиною аварії, розглянути не можна було й раніше - очевидно, вона залишиться назавжди прихованою, адже ця частина корабля повністю занурена в осадові породи.

Експедиція, підсумком якої стали, зокрема, і ці зображення, тривала два місяці: вона проходила в серпні-вересні 2010 року. Дослідники використовували кілька нових технологій, щоб отримати нову інформацію про аварію.

Національне управління океанічних і атмосферних досліджень вивчало трагедію «Титаніка» протягом багатьох десятиліть, і один з провідних фахівців відомства Джеймс Дельгадо заявив National Geographic, що нові технології зробили справжній прорив у цій темі.

Як відомо, «Титанік» затонув 15 квітня о 2:20, розламавшись при зануренні на дві частини. Першою, на швидкості близько 13 миль на годину, врізалася в океанське дно на глибині 3750 метрів, носова частина «Титаніка», зарившись в осадові породи дна. На борту перебували 2224 людини - 1316 пасажирів і 908 членів екіпажу. Врятувалися 711 людей, загинули 1513.













Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ЯНА Показати IP 8 Березня 2013 17:46
ДУЖЕ ГАРНА МЕЛОДРАМА,ТРАГЕДІЯ))) І ПІСНЯ ТАМ ЧУДОВА

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus