USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

У Луцьку відкрили виставку картин іспанського митця

15 Червня 2012 11:46
У муніципальній арт-галереї «Луцьк» відбулася презентація картин каталонського художника Антоні Міро.

Захід провели у межах програми Форуму інтеркультурних міст 14 червня.

Зі слів голови організації «Демократія через культуру» Олександра Буценка, виставку проводять у Луцьку, тому що місто, як і іспанська Барселона, є одним із інтеркультурних міст.

Своєю чергою, голова Офісу Ради Європи в Україні Владімір Рістовскі додав: «Дуже важливо, щоб культурні надбання одного європейського народу стали ближчим до українських громадян. Завдяки цьому ми можемо думати про інші можливості співпраці».

Так, луцький міський голова Микола Романюк упевнений, що нашим митцям теж є, що показати. «Якби їх роботи показати в Іспанії, напевно, був би аншлаг», - додав градоначальник.

Презентована у Луцьку серія робіт каталонського художника Антоні Міро «Вітер народу» створена за мотивами вірша Міґеля Ернандеса. Кожна картина носить назву одного з 24 перших рядків вірша поета. А присвячена вона другові художника – танцюристу Антоніо Ґадесу.



Усі були борцями за справедливість, тому концепцією художника при створенні цієї серії робіт було намагання показати людині можливість вільного вибору в сучасному світі проти обумовленості, успадкованої від минулого чи визначеної владними структурами.
«Ця виставка присвячена мові танцю, який поєднався із мовою поезії і переданий мовою Міро», - розповідає Буценко.



Виставка називається «Влада уяви» - як і книжка відомого сучасного литовського філософа Леонідаса Донскіса. Роботи Антоні Міро були використані як ілюстрації до його книги «Влада і уява». Так, праці Донскіса, як і твори художника, розглядають важливі поняття сучасного світу.

Як стверджує Буценко, далі виставка поїде у Дніпропетровськ, потім – у Вінницю.
Присутній на події заступник міністра культури України Тимофій Кохан зазначив: «Сьогодні не лише виставка картин людини, яка заслуговує поваги за свій талант. Сьогодні ще й відкриття муніципальної виставочної зали. Це абсолютно чудовий європейський формат».

На думку Буценка, відкриття муніципальної галереї у Луцьку є чудовим прикладом для інших міст.
Окрім того, мер Луцька зазначив, що у арт-галереї є можливість робити презентації не лише картин. На його думку, вона може стати осередком спілкування творчої молоді.




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
лучанка Показати IP 15 Червня 2012 16:24
яка адреса галереї?
Оксана Показати IP 19 Червня 2012 16:57
Адреса: вул. Б. Хмельницького, 1 http://v.lutsk.ua/catalog/kulture/galleries/art-galereya-lutsk.html

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus