USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

У Луцьку тримається тепло

22 Травня 2012 16:51
Ясна та тепла погода утримається у Луцьку ще на один день.

Про це інформує Український гідрометеорологічний центр.

Так, уночі та зранку 23 травня буде ясно, покажчик термометра коливатиметься у межах 17…20 градусів вище нуля, вдень та ввечері сягне 22…25 із позначкою «плюс». Буде сонячно.

Вітер – північно-східний, 3…5 м/с.

Згідно з православних записів 23 травня – день Апостола Симона Зилота. Кажуть, коли у Симона було весілля, то серед запрошених були Ісус Христос та Його Мати. Як коли не стало вина, то Ісус сотворив диво – перетворив воду на вино. Здивований таким чудом Симон, почав вірити в Господа як в Бога і, залишивши свій дім, пішов за Господом, тому й був названий Зилотом, що у перекладі означає «ревнитель».
Цей день за народною традицією є днем, коли йдуть у ліс збирати зілля, яке називають Симонове зело. Зілля сушили, а потім вживали при різних захворюваннях, робили з нього ванни, настої для пиття.

За іншими повір’ями цей день вважають щасливим для тих, хто шукає скарби.

Кажуть, якщо удень дощитиме, то все літо також буде дощовим.

Стверджували: ті, хто народилися цього дня, свої життєві сили беруть від землі. Оберегами із каміння для таких людей мають стати хризоберилл и аметист.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus