USD 41.50 41.80
  • USD 41.50 41.80
  • EUR 41.60 41.90
  • PLN 10.75 10.90

У Луцьку танцювало понад 400 дітлахів з усього західного регіону. ФОТО

21 Січня 2013 09:18
Понад двісті юних пар з’їхалось до Луцька із усього західного регіону та столиці, аби продемонструвати свої танцювальні таланти. Щоправда, фінансувати це задоволення довелось, власне, батькам учасників.

Щорічний вже традиційний різдвяний турнір «Різдвяні зірочки» відбувся у Луцьку 20-ого січня у Палаці культури міста.

Спортивно-танцювальний захід, який тривав у три відділення, зібрав учасників 4-ох - 14-и років - від початківців до тих, хто займається професійно та виїздить на різноманітні конкурси.

«Це справжній спорт. Тільки має він естетичний вигляд», - зауважила керівник народного аматорського ансамблю бального танцю «Юність» Палацу культури Луцька Олена Янчук.
«Турнір слугує розвитку бального танцю на західній Україні», - додала вона.

Це вже сьомий турнір, проводиться він у Луцьку щороку на різдвяні свята. Учасники приїздять, реєструються, виступають. Попереднього реєстрування, як такого, майже нема. Все відбуваються досить хаотично: батьки, тренери, діти хвилюються, спільними стараннями заробляють дипломи, подарунки і кубки, потому, не чекаючи завершення заходу, їдуть.

Так, цього року до міста приїхали дітлахи з Рівного, Тернополя, Львова, Києва та області: Ірпеня, Бучача тощо.

Були тут і 4-річні учасники. Як зауважила Олена Янчук, дітей такого віку беруть на заняття у разі, якщо «дитина здатна сприймати інформацію, не лише граючись».

Від цього залежить і кількість дітей у групі. Мовляв, з малолітніми займатись важче, тому і в групі діток менше.

До слова, вартість заняття танцями в «Юності» - дуже символічна – 70 гривень у місяць. Заняття проходять тричі у тиждень. Всього у колективі – понад 150 чоловік.

Однак «Юність» - лише одна з організацій, які представляли своїх учасників на турнірі. Тільки з Луцька на змаганнях були діти з 4-х танцювальних шкіл всекраїнського рівня, плюс 5-6 невеличких організацій меншого рівня.

На жаль, турнір є просто задоволенням танцювальних амбіцій учасників та тренерів. Переможці не отримують можливості їхати на змагання вищого рівня. Мовляв, так, серйозні конкурси проводяться в столиці, Європі, однак вартість їх досить висока, не всі можуть дозволити собі подібного. Шлях до професійного спорту - дуже дорогий, - бідкаються організатори.

«Все залежить від того, скільки фінансів ти маєш для участі у цьому конкурсі і чи маєш їх взагалі. Всі доїзди, одяг, взуття фінансуються за власний кошт. Подарунки, грамоти, дипломи, кубки – це за рахунок батьківських внесків», - зазначила Олена Янчук.


До слова, вартість квитка на турнір, який тривав з 10-ї ранку до 7-ї вечора, становила 30 гривень. Всі кошти, кажуть, пішли на організаційні витрати. Допомагає танцюристам також міськрада і, власне, Палац культури міста, де й відбувся захід.


























А в холі палацу розмістились підприємливі російськомовні підприємці, у яких за «символічні» суми можна було придбати одяг, взуття та інше приладдя для танців.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Зритель Показати IP 21 Січня 2013 19:46
Не позорьтесь,господа! «Турнір слугує розвитку бального танцю на західній Україні». Уже не первый год, а всё туда же. Как же мило наблюдать за фальсификацией голосов, коррупцией и честным судейством. Родители в судьях и детки давай на первое место скакать) Смешно, товарищи, смешно! Вместо того, что бы колдовать над результатами - научите детей танцевать, а то люди вокруг ведь не слепые.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus