USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

У Луцьку «спортивна новинка» – тенісбол. ФОТО. ВІДЕО

22 Квітня 2012 15:26
Цьогоріч в Україні вперше проводять чемпіонат з тенісболу, а перший тур змагань приймає Луцьк. Цей вид спорту з кожним роком набуває популярності на теренах нашої держави.
Про це 21 квітня розповів президент Федерації тенісболу України Денис Вілєнкін.
З його слів, в цю гру можна грати один проти одного або ж командами по 2-3 людини. Під час матчу використовують тенісну сітку, через яку необхідно перекинути футбольний матч, при цьому не торкаючись тілом сітки.

«Від футболу, крім м’яча, в цій грі є той момент, що не можна грати руками. Тобто м’яча копати можна лише головою чи ногами. Якщо ти не дав м’ячу опуститися на корт, то мусиш його наступним ударом перекинути на половину поля суперника», - пояснює фахівець.

Щодо розміру ігрового майданчика, то для матчів один на один або парного розряду в Україні використовують площу обсягом 9 метрів на 12,8. Коли ж в командах троє спортсменів – 9 на 18.

Як стверджує Вілєнкін, гра триває до двох переможних сетів. «Щоб виграти сет потрібно набрати 11 очок при мінімум двохочковій перевазі. Якщо такої немає, то матч грається допоки якась зі сторін не здобуде 15 очок або різниця не перевищить два очка», - відзначив він.

Також Вілєнкін розказав, що команда має право попросити 30-секундний тайм-аут протягом сету, а ліміт замін для тенісболу – 2 під час одного періоду гри.



Насамкінець він сказав, що тенісбол - це не просто розвага, а корисний і цікавий вид спорту.

ВІДЕО - каналу ICTV
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus