USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

У Луцьку співали і танцювали 1200 артистів. ФОТО

20 Травня 2012 13:31
Кращі духові оркестри і танцювальні колективи Волині відзначили під час обласного фестивалю танцю та духової музики, який пройшов у Луцьку 19 травня.

У межах свята на Театральному майдані у Луцьку відбувся обласний огляд-конкурс духових оркестрів, а конкурс серед хореографічних колективів краю – у Луцькому Палаці культури.

Зі слів начальника управління культури і туризму Волинської ОДА Володимира Лисюка, загалом участь у конкурсі прийняли близько 1200 артистів, які приїхали з міст Ковеля і Володимира-Волинського, Ківерцівського, Рожищенського та інших районів і міст області.

На думку Лисюка, «духові оркестри і танцювальні колективи яскраво підтвердили, що мистецтво музики і танцю завжди жило і буде жити у віках». «Ми все будемо робити для того, щоб люди отримували задоволення від мистецтва», - додав він.

На переконання Лисюка, майбутнє духової музики – за дітьми, які брали участь у конкурсі.

Щодо репертуару, Лисюк розповів, що є багато обробок народних пісень.

Подякувавши усім учасникам фестивалю, Володимир Лисюк нагородив переможців у обласному конкурсі духової музики.


Учасників конкурсу відзначили у кількох категоріях. Зокрема, перше місце в обласному огляді-конкурсі духових оркестрів серед шкіл естетичного виховання зайняв духовий оркестр Володимир-Волинської дитячої музичної школи під керівництвом Андрія Пальохи.

Перемогу серед аматорських духових оркестрів здобув колектив Ківерцівського районного Будинку культури під керівництвом Валентина Окапінського та Олександра Вигнанця. А переможцем конкурсу серед духових оркестрів районних, міських Будинків культури та народних домів «Просвіта» в обласному огляді-конкурсі духових оркестрів став народний духовий оркестр Палацу учнівської молоді міста Луцька під керівництвом Миколи Безушкевича.

Лисюк стверджує: члени журі відзначили, що порівняно з минулорічним святом, рівень майстерності колективів помітно зріс. «Приємно те, що люди працюють, займаються, і є результат», - додав посадовець.

Володимир Лисюк також привітав усіх працівників культури і аматорів народного мистецтва із наступаючим Днем працівника культури, яке святкують 20 травня.

Переможців у огляді-конкурсі хореографічних колективів імені Іллі Богданця, що паралельно тривав у Палаці культури Луцька, оголосив голова журі конкурсу.

Він подякував колективам за участь у конкурсі, зауваживши, що відбувся великий зріст їхньої танцювальної майстерності.




Так, перше місце серед народних аматорських ансамблів танцю в обласному огляді-конкурсі отримав народний аматорський ансамбль танцю «Терниця» Любешівського районного Будинку культури. Перемогу серед зразкових ансамблів танцю виборов народний художній колектив «Барвінок» Палацу учнівської молоді з Ковеля.

Студія народного танцю «Вертуни» Будинку культури села Гірка Полонка Луцького району стала лауреатом серед дитячих ансамблів танцю. Переможцем обласного огляду-конкурсу хореографічних колективів імені Іллі Богданця став народний ансамбль танцю «Джерельце» Луцької ЗОШ №25 під керівництвом Мирослави Войтович-Смирнової.


Окрім того, за участі духових оркестрів і танцювальних колективів області пройшов марш-парад з покладанням квітів до пам’ятників Тараса Шевченка та Лесі Українки.










Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Yan Показати IP 20 Травня 2012 22:37
Десять років присвятив духовій музиці і зрвсім не жалкую.Прикро ,що наші посадовці роблять все для галочки.Жодної реклами,оголошення.Як люди мають полюбити даний вид музики???????????Послухали один одного,роз"їхались і що далі???????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus