USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

У Луцьку «рок-школярі» показали, на що здатні. ФОТО

5 Листопада 2012 17:10
Учні першої у Західній Україні рок-школи показали лучанам, чого можна навчитися за рік занять на музичних курсах.

Концерт з нагоди першої річниці луцької рок-школи «Garage Rock School» відбувся у пивному клубі «Майдан» 4 листопада.

Луцькі рок-школярі «відзвітувалися» перед натовпом охочих відчути справжній музичний драйв у «Майдані». А вправлялися у вокалі й грі на гітарі, бас-гітарі та ударних інструментах «новоспечені» музиканти впродовж цілого року.

Подивитися і справді було на що. Майже три десятки учнів рок-школи виконували хіти українських та закордонних гуртів, вражаючи своєю майстерністю. Зокрема, у репертуарі музикантів були композиції справжніх класиків року «The Offspring», «The White Stripes», «POD», «Nirvana» та «Papa Roach».

Виступи юних талантів настільки захопили присутніх, що вони почали «слемитися» (танцювати, штовхаючись і «врізаючись» один в одного, ‒ «ВН») під музику. «Не переживайте, це вони не б’ються, це вони так танцюють», ‒ напівжартома заспокоювала батьків, які прийшли повболівати за своїх «чад», ведуча заходу Вікторія Жуковська.

Не обійшлося і без сюрпризів. Цілковитою несподіванкою для виконавців каверу на пісню «8-ий колір» українського гурту «Мотор’ролла» стало те, що зробив вокаліст гурту «Тартак» Олександр Положинський, якого запросили взяти участь у концерті.

Так, Положинський зателефонував фронтмену «Мотор’ролли» Сергію Присяжному і дав можливість послухати хлопців на сцені. Присяжний відзначив виконання пісні «8-ий колір» і те, як учні рок-школи «зловили всі нюанси пісні».

Сам же Положинський виконав з учасниками музичного проекту пісню «Ти подумай» з репертуару «Тартака». «Не знаю, чи це рок-школа робить дива, чи публіка, але вчора вони так лажали, а сьогодні зіграли дуже-дуже непогано», ‒ прокоментував виступ лідер «Тартака».

До того ж, музикант додав, що пишається рідним містом. Мовляв, хоч рок-музиці в Україні взагалі важко існувати, «Луцьк не існує, а розвивається і допомагає розвиватися іншим».

Також Положинський нагородив найкращих учнів рок-школи дипломами «Кращий учень жовтня». Після цього він порадив учасникам концерту спробувати «стейдж дайвінг» (стрибки під час концерту зі сцени в натовп, який підхоплює того, хто стрибнув, на руки, – «ВН»), від чого рок-школярі і не відмовилися.

Ще одним сюрпризом став спільний із учнями рок-школи виступ вокаліста гурту «АННА» Віктора Новосьолова. Разом з ними музикант заспівав пісню «Ніж» із власного репертуару. Фронтмен львівського гурту оцінив виступ луцьких колег на «4 з мінусом».

Окрім того, спеціальним призом, а саме 100% знижкою на місяць навчання у школі, викладачі «Garage Rock School» нагородили Романа Савчука, більш відомого як Рамон. Хлопець виявився найстараннішим учнем рок-школи.

Між виступами учасників Вікторія Жуковська проводила різноманітні конкурси. Зокрема, для трьох охочих, яких вона обрала серед присутніх у залі, Жуковська влаштувала щось на кшталт конкурсу «Вгадай мелодію».

Ще одним цікавим музичним змаганням стало виконання української народної пісні «Ой, на горі два дубки» під акомпанемент різних відомих рок-пісень із репертуару «Rammstein», «Maroon 5» чи Eminem.

Завершили першу частину концерту викладачі рок-школи, які спільно виконали пісню «We Will Rock You» групи «Queen». А після цього привітали своїх учнів, заспівавши їм «Happy Birthday».

Після «новоспечених» музикантів на сцену вийшов львівський поп-рок гурт «Дикі серцем». Їхнім завданням стало «розігріти» публіку перед виходом на сцену гурту «АННА», який влаштував у «Майдані» акустичний концерт.

Група виконувала ліричні пісні з глибоким сенсом і дуже сподобалася луцьким дівчатам.

Окрім того, вокаліст львівської музичної формації Роман Милян поділився своїми враженнями щодо звіту рок-школярів: «Я в захопленні. У Львові такого нема. Це – шанс для людей відчути, що таке жива музика».

Найбільше музиканту запам’ятався голос викладачки вокалу та солістки луцького гурту «Ріплей» Маргарити Тишкевич, яка співала пісню «Kiss Me» гурту «Sixpence None the Richer». «Дуже гарний голос і хороша робота на сцені», ‒ додав львів’янин.

Логічним завершенням святкування річниці став акустичний виступ знаного львівського нью-метал гурту «АННА». Чимало слухачів підтримували музикантів, підспівуючи їм. Публіці так сподобалися львів’яни, що вона двічі викликала «металістів» «на біс». Однак, хлопці з «АННИ» зіграли лише одну пісню.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Рома Показати IP 5 Листопада 2012 17:42
Н-да, де тут рок? Я повністю згоден з товаришем, зображеним на третій фотці.
Metaller Показати IP 5 Листопада 2012 20:16
Також справжнього року (тим більше металу!) не побачив... Так, шото рокообразноє...
ss6669 Показати IP 5 Листопада 2012 22:16
тих, шо грають нью-метал називають не металістами, а "гі*нярами".
Metaller Показати IP 5 Листопада 2012 22:52
Ну настільки категоричним бути не треба, але те що люди далекі від справжньої метал-музики - видно.
Таня Показати IP 14 Листопада 2012 22:15
Критикани ви нещасні...а хоч би одне з вас підняло свою дупу з-за комп’ютера і пішло записалось в ту рок школу! Спробували за тиждень розібрати пісню і зіграти її! І тоді б я на вас подивилась і на вашу "думку"
ss6669 до Таня Показати IP 17 Листопада 2012 11:17
Таню, в тій школі ми могли б бути викладачами. Мали свою контору у 90-х, збирали «Промінь».

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus