USD 41.10 41.50
  • USD 41.10 41.50
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.40 10.52

У Луцьку покажуть «Урок патріотизму»

16 Листопада 2012 14:44
Майже сотню фотознімків про життя українців, білорусів і росіян експонують під час ІІ Польсько-Українського кінофестивалю «БО!».

Про це розповів керівник правління «Студії «БО!» Анджей Кемпінський під час прес-конференції 16 листопада.

На цьогорічному кінофестивалі «БО!» презентують частину фотографій, відзнятих під час подорожі країнами пост-радянського простору. Анджей Кемпінський зазначив, що це – лише частина виставки «Урок патріотизму», яку планують експонувати у квітні наступного року в Польщі. До того ж, під такою назвою має з’явитися ще книга і фільм.

Утім, він додав, що цю ж виставку привезуть і до Луцька на третій кінофестиваль, який має відбутися через рік.

За словами керівника правління «Студії «БО!», через світлини автори намагалися показати, що усі ми – і поляки, і українці й інші слов’яни – є однаковими.

Анджей Кемпінський розповів і про деякі деталі проведення заходу. Так, з його слів, під час кінофестивалю презентують три групи фільмів: художні, документальні та мультиплікаційні. Щодо останніх, він зазначив, що озвученням декількох екранізованих польських казок українською мовою займалися студенти житомирського «художнього училища».

Нагадаємо, кінопокази у Луцьку розпочнуться 16 листопада.

Окрім того, Кемпінський зауважив, що у цьому році мандрівний кінофестиваль має побувати у кожному з облцентрів України. А торік фестиваль відбувся лише у Луцьку, Львові, Тернополі та Києві.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Українка Показати IP 16 Листопада 2012 15:45
Які ми "однакові"? Чому історія Польщі написана на свій лад, особливо події 1943 року. Анжей! Ми розуміємо що ти маєш бабло. Але краще урки патріотизму проводь у Польщі, вони там більш потрібніші. В нас є кому патротизувати і націоналізувати націю - це наш український народ. А вас, Анжей, ще до цих пір душить жаба за незахвачені українські території. Популяризуйте "однаковіть" у себе в Польщі.
Чеширский Кот до Українка Показати IP 18 Листопада 2012 11:56
Да, вы правы. Мы абсолютно разные по ментальности. Если в польском маркете вас заденут плечом, то вы услышите - "Pseprasem", а у нас - "Ти що сліпий?".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus