USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

У Луцьку неповносправні показали мистецтво рукоділля. ФОТО

7 Вересня 2012 13:58
Виставка-ярмарок робіт людей з інвалідністю Волинської області зібрав у центрі Луцька більше півсотні людей.
Захід відбувся на Театральному майдані у Луцьку 7 вересня.

Один із організаторів виставки, голова ВОО ВМГО інвалідів з вадами зору «Генерація успішної дії» Віталій Ткачук розповів, що захід став неофіційною частиною Форуму осіб з інвалідністю Волинської області, який відбувся у Луцьку 6 і 7 вересня у межах проекту «Спільно творимо можливості».



«Сьогодні, власне, завершальна стадія Форуму. Це буде концерт учасників і виставка робіт», - зазначив він.


Зокрема свої роботи на виставці представили члени понад 10-и волинських навчально-реабілітаційних установ, реабілітаційних центрів та громадських організацій інвалідів. Взяти участь у заході до Луцька приїхали представники Горохівського реабілітаційного центру для дітей-інвалідів «Сонце любові», Луцького реабілітаційного центру «Джерело життя», клубу жінок-інвалідів «Берегиня», Крупівського навчально-реабілітаційного центру для дітей із вадами зору Волинської облради, Волинського центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів, «Реабілітаційного центру» з Ковеля, центрів реабілітації з Нововолинська та Маневич, реабілітаційного центру Українського товариства сліпих.



«Представники районних організацій приїжджають до обласного центру не часто. Тому цікаво подивитися на їхні роботи», - зазначив Ткачук.


Одна з учасниць заходу, член організації інвалідів з вадами зору «Генерація успішної дії» Марія Кревська представила на виставці зроблені власноруч вироби з бісеру. З її слів, вона почала займатися бісероплетінням 2 роки тому. Саме тоді вона натрапила в Інтернеті на схеми, необхідні для цього заняття. «Захотілося самій щось попробувати зробити», - додала вона.

За словами дівчинки, спочатку розбирати схеми і підбирати кольори їй допомагала мама. «А далі вже коли навчилася сама робила, вгадувала», - сказала Марія.


Ткачук зазначив, що окрім виставки у межах Форуму для учасників організували екскурсію Луцьким замком. За це Ткачук подякував начальнику управління культури Луцької міської ради Тетяні Гнатів, директору луцького Палацу культури Юрію Войнаровському та директору історико-культурного заповідника «Старий Луцьк» Павлу Рудецькому. А провести Форум вдалося, зокрема, за фінансової підтримки «Фонду прав інвалідів «Фундація Тайдз», - дадав Ткачук.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus