USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Через морози левенята в Луцьку з’являться раніше

17 Лютого 2012 17:47
Харчі у луцькому зоопарку у люті морози, що тривали, одразу віддавали тваринам. У іншому випадку їжа замерзала і ставала непридатною для харчування.

Про це йшлося у сюжеті телеканалу «Аверс».

Тваринам з луцького зоопарку у морози їжі вистачає, однак навіть вона замерзає до того, як звірі починають трапезу. Відтак, раціон довелось змінити і більше годувати чотирилапих сіном, хлібо-булочними виробами та зерновими.

«Не можна навіть дати тварині, як воно замерзало. Тому було прийняте рішення годувати тварин п’ять разів на день, замість звичних трьох», - розповіла заступник директора зоопарку Людмила Денисенко.

Як вона пояснила, такий раціон краще підходить для тварин при морозній температурі. Мовляв, таким чином вони більше рухаються, тому й зігріваються.

Банани, апельсини та мандаринки, якими частують тварин благодійники, доводиться віддавати усі відразу. Мовляв, у іншому випадку вони все одно замерзнуть і пропадуть.

А для того, аби тваринам не було холодно у зимових приміщеннях, працівникам довелось і самим поділитися власними обігрівачами. Людмила Денисенко розповіла, що у зв’язку із морозами вночі тварин щогодини оглядають сторожі.

Холоди змусили підрихтувати і особисте життя чотирилапих. До прикладу, левиця Даша та лев Нік День Валентина зустріли в парі. А за попередніми планами зійтись разом мали б лише у березні. Спарувати тварин у морози вирішили, аби ті не мерзли у клітках по одинці. Так, маленькі левенята у цьому сімействі з’являться раніше.

Нагадаємо, «ВН» уже писали про зимівлю тварин у луцькому зоопарку, щоправда до різкого зниження температури.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
мовознавець Показати IP 18 Лютого 2012 07:50
Настійливо прошу поставити цей коментар. З заголовка виходить, що температура впливає на термін вагітності? Абсурд. Краще б звучало: "Левенята в Луцькому зоопарку народяться раніше". І ще одна недоречність: мова йде про левів, а на фото - коза. Або ж "Грицюк офіційно запропонував дати йому квартиру" (13 лютого). Грицюк перебуває в черзі на отримання житла і він не може "пропонувати". Це некоректно. Краще б звучало: "Грицюк попросив...", чи "Грицюк нагадав...", чи "Грицюк вимагає...". Якщо я стою в черзі за ковбасою, то я не можу "запропонувати" продавцю, а можу просити, дочекавшись своєї черги. Ще абсурдніше звучить заголовок: "Парака змагався з колегами за допомогою iPad". Двічі абсурдно, тому що мова в інформації йде про хорошу співпрацю прокуратури і ЗМІ. Заголовками ви вводите в оману читачів і неприємно дивуєте їх своїми літературними "перлами".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus