USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

У краєзнавчому музеї – виставка «Святвечір»

28 Грудня 2012 15:26
Виставку понад 200 робіт учасників Дев’ятого обласного конкурсу різдвяно-новорічної атрибутики «Святвечір» відкрили у Луцьку.

Експозиція почала функціонувати у Волинському краєзнавчому музеї 28 грудня.

Цього року волиняни підійшли із знанням і винахідливістю до створення різдвяно-новорічних атрибутів і художніх творів на цю тематику.

З-поміж інших участь у цьогорічному конкурсі взяли вихованці шкіл та училищ усіх районів Волинської області, які подали на конкурс приблизно 200 робіт. Для створення своїх шедеврів автори використали різні техніки декоративного мистецтва, використовуючи природні матеріали.



На виставці експонуватимуть різні за технікою виконання вертепні шопки. На деяких автори зобразили лише релігійну історію народження Ісуса Христа, а на інших – доповнили її побутовими сценами.

Окрім того, експонатами стали й різдвяні зірки. Конкурсанти виготовили їх із лози, соломки, деревини та трави.



Ще одним блоком експонуються дідухи – необхідний атрибут Святвечора. Вихованці гуртка «Поліське золото» Соловичівської ЗОШ Турійського району під керівництвом Валентини Якимович виготовили дідуха з дванадцяти пучків житніх колосків, що має символічний зміст.
Символіку Святвечора зображено також на витинанці Юлії Мелесик, керівника гуртків декоративно-прикладного мистецтва Локачинського районного будинку школяра.

На виставці є також маски ряджених, авторами яких стали студенти Володимир-Волинського педагогічного коледжу імені Агатангела Кримського.

А переможця Дев’ятого обласного конкурсу різдвяно-новорічної атрибутики «Святвечір» і оголосять уже 10 січня 2013 року.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus