USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

«ТойХтоПройшовКрізьВогонь» представить Україну на міжнародному кінофестивалі

17 Вересня 2012 15:24
Фільм Михайла Іллєнка ТойХтоПройшовКрізьВогонь, який Україна висунула на премію Оскар, відкрив конкурсну програму XXI Відкритого фестивалю кіно країн СНД та Прибалтики «Кіношок-2012», який проходить в Анапі.

Про це інформує Кореспондент з посиланням на РИА НОВОСТИ.

XXI відкритий фестиваль кіно країн СНД, Латвії, Литви й Естонії «Кіношок-2012» проходить в Анапі з 15 по 23 вересня.

Нагадаємо, що фільм «ТойХтоПройшовКрізьВогонь» встиг стати національним лідером українського прокату. «Фільм вийшов на першу позицію в прокаті в новій історії України. 45 днів він тримався в топ-10 разом з іншими лідерами прокату - в основному американськими фільмами. Він виявився дуже затребуваним. Був у прокаті три місяці, зараз ми його знову запускаємо в прокат», - розповів режисер стрічки.

Глядацький успіх вплинув на подальшу долю фільму. Національний оскарівський комітет вирішив висунути картину Іллєнка в лонг-лист премії Оскар в номінації Найкращий іноземний фільм. Разом із «ТойХтоПройшовКрізьВогонь» конкурувала стрічка «Будинок з вежкою» Єви Нейман, але з причини того, що вона ще не виходила в широкий прокат, рішення національного оскарівського комітету прийняли на користь фільму Іллєнка.

Варто зазначити, що «ТойХтоПройшовКрізьВогонь» - не єдиний український фільм, який потрапив до програми «Кіношоку-2012». Так, у програмі короткометражних фільмів Межі шоку беруть участь «Метелик» режисера Максима Буйніцкі та «Ядерні відходи» Мирослава Слабошпицького. У конкурсній програмі ТБ-Шок (ігрові телефільми), представлені три стрічки, у виробництві яких задіяна Україна: «Дочка баяніста» (Україна-Росія) Катерини Науменко, «Мільйонер» (Україна-Росія) Сергія Чекалова і «Свідок» (Україна-Росія) Дмитра Томашпольського. На фестивалі КіноМалишок покажуть українську короткометражку «Подорож до залізних птахів» Марини Гришай, а в програму кіноальманахів OMNIBUS включили український проект «Україно, гудбай».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Олександр Показати IP 17 Вересня 2012 17:22
Висунула на Оскар??????????? Які ми убогі... Ми уже висували "Мамая". Це сміх - зняти один фільм за два роки і давай його на "Оскар". Ті, хто займається цим популізмом реально пробував оцінити мистецькі якості того "кіна" у порівнянні з тими фільмами, які отримують "Оскари"?
Александр Показати IP 17 Вересня 2012 22:06
Не согласен с тезкой. Да, не шедевр, не "Москва слезам не верит", но фильм добротный, а уж по сравнению с "Молитвой про гетьмана Мазепу" явный прогресс ( даже можно сказать психическое выздоровление) режиссера. Идавайте поддерживать хоть то единственное неплохое, что у нас есть, а не хулить и посыпать голову пеплом, какие мы убогие; от такого богаче не станем.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus