USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Танці, медовуха, колядки: «Різдво у Луцьку». ФОТО

15 Січня 2012 10:35
Попри мокрий снігопад на Театральному майдані Луцька людно. Сотні мешканців обласного центру завітали на етнофестиваль «Різдво у Луцьку».

Дійство відбувалося на свято Василя – 14 січня. Сьогодні святкові заходи продовжуються.

З самого ранку лучани мали змогу придбати різноманітну різдвяну продукцію. Торговці продавали сувеніри, вироби із дерева, хутра, одяг, взуття, їжу, мед. Останній, до слова, можна було не лишень придбати, а й продегустувати.






Найбільшим попитом користувалася медовуха. Її гості свята могли спробувати, віддавши десятку за склянку медового напою, а півлітрова пляшка коштувала у середньому по 35 гривень.






Як і було обіцяно, лучан чекала насичена культурна програма. На фестивалі виступили понад 50 фольклорних колективів з Київської, Чернігівської, Дніпропетровської, Львівської та Волинської областей. Також на свято завітали гості з Польщі та Білорусі.





Різдвяні пісні на Театральному майдані міста можна було почути не лише українською, а й польською, російською та чеською мовами. Представники національно-культурних товариств цих країн демонстрували гостям свята свої національні традиції.



На початку дійства першому заступнику мера Святослава Кравчука члени організації «Пласт» передали Віфлиємський вогонь миру. Нагадаємо, напередодні пластуни уже ділилися цим чудом із лучанами.





Також на фестивалі визначали найкращу різдвяну атрибутику. Так, перше місце у ньому здобули вихованці луцької гімназії №18, які виготовили різдвяну шопку.



Тим часом лучани розважалися по-своєму. Фотографувалися із Дідом Морозом, каталися на поні, ласували медом, грілися, підспівували та підтанцьовували різдвяним пісням.






Насамкінець гостей свята привітали представники влади. Це, зокрема, голова облради Володимир Войтович, міський голова Микола Романюк та Генеральний Консул Республіки Польща в Луцьку Марек Мартінек



Нагадаємо, свято триває і сьогодні, 15 січня.











Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Forever Autumn Показати IP 16 Січня 2012 12:08
І сьогодні - 15-го ГРУДНЯ? О_о
Мирослав Ватащук до Forever Autumn Показати IP 16 Січня 2012 12:58
Уважніше читайте)) Матеріал оприлюднено вчора, 15 січня ;)
Все ж Показати IP 16 Січня 2012 15:17
Виправте 15 грудня на 15 січня!!!
Мирослав Ватащук до Все ж Показати IP 16 Січня 2012 15:35
Дякую! ;)
Чуйна Показати IP 16 Січня 2012 22:14
Це не матеріал, а розширена фотками замітка)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus