USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Свинячі кілери змагалися на професійному фестивалі. ВІДЕО

31 Січня 2010 13:17
У селі Геча Берегівського району Закарпатської області, в якому більшість населення – етнічні угорці, відбувся чи не найбільш кривавий фестиваль в Україні – фестиваль гентешів, - так тут називають різників свиней.
У змаганнях, що відбулися 30 січня, брали участь 4 українські та 2 угорські команди. У якості головного призу – 120-кілограмова свиня, – передає Закарпаття онлайн.
Гентеші – так на Закарпатті називають професійних різників, брали спеціальні ножі з довгим лезом, загостреним з обох боків. Кожен, щоб зарізати свиню, застосовував свій власний прийом. Одні хапали тварину за задню ногу і валили свиню на спину. Потім влучним рухом вставляли гострий ніж прямо в серце. Інші робили це прямо на ходу: підскочивши до свинки – били під ліву ратицю у самісіньке в серце. Головне, щоб все відбулося дуже швидко і тварина не мучилася. Адже від цього залежить смак м\'яса.
За вбиту свиню за давнім угорським звичаєм кожному м\'ясникові підносили чарку горілки. А гостей щедро пригощали вином, слив\'янкою і глінтвейном.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus