USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.25 41.70
  • PLN 10.56 10.80

Скільки коштують всесвітньо відомі логотипи. ФОТО

3 Квітня 2013 18:17
Створення найвідоміших логотипів може оцінюватися як у мільйони доларів, так і бути безкоштовним, - про це інформує AdMe.ru.

Ціни на найвідоміші логотипи в значній мірі відрізняються один від одного. Деякі знамениті бренди витрачають на його створення мільйони доларів, деякі - не більше шести. А хтось взагалі не витрачає ні копійки.



Twitter – 6 доларів

Twitter купив логотип через мікросток iStockphoto, заплативши за нього 6 доларів. Його творець Саймон Окслі сказав, що навіть і не думав, що Твіттер використовує його дизайн, поки хтось із співробітників компанії не зв'язався з ним для отримання дозволу оживити пташку.


BP - 211 мільйонів доларів
Компанія BP найняла креативне агентство Landor Associates, рекламне агентство Ogilvy & Mather і косультант з піару Ogilvy PR у 2001 році для того, щоб ті поміняли старий логотип BP «Зелений щит» на новий «Геліос», а також провели супутню цій події кампанію. Логотип, зелено-жовтий соняшник, уособлює енергію в багатьох її проявах і супроводжується слоганом Beyond Petroleum («Більше, ніж нафта»). Весь ребрендинг коштував 211 000 000 доларів.


Nike - 35 доларів
Логотип Nike - «Свуш» (англ. свист, рух на великій швидкості). У 1971 році співзасновник компанії Філ Найт доручив розробити графічний дизайн логотипу Nike студентці Керолін Девідсон. Коли та закінчила, Найт сказав: «Він мені не дуже подобається... але думаю, що він мені ще сподобається». За свою роботу Керолін отримала 35 доларів.

Філ Найт подарував Девідсон золоте кільце з діамантом у формі логотипу і акції компанії на суму приблизно 600 тисяч доларів в якості подяки за роботу у 1983 році.



Олімпіада 2012 - 625 тисяч доларів

Логотип, розроблений Уолфом Олінсом для Олімпіади 2012 у Лондоні, коштував близько 625 тисяч доларів. Згідно з офіційним релізом, він є «нетрадиційно сміливим, надзвичайно надихаючим і несподівано суперечливим відображенням сучасності та гостроти Лондона».



Google – 0 доларів
Логотип Google не коштував компанії жодного цента. У 1998 році його створив Сергій Брін. Пізніше логотип неодноразово змінювався, але основні його елементи залишалися колишніми.



Pepsi - 1 мільйон доларів

У 2008 році компанія Pepsi заплатила 1 мільйон доларів за ребрендинг, який провели Arnell Group. Зміна всіх логотипів і наклейок в світі коштувала 1,2 мільярда доларів.



Coca-Cola – 0 доларів[/8]

Назву Coca-Cola придумав бухгалтер компанії - Френк Робінсон. Він же, володіючи каліграфією, і написав слова Coca-Cola. Безкоштовно.



Landor Associate - 100 мільйонів доларів

У 2000 році Landor Associate створили логотип, єдиним реальним елементом «дизайну», в якому є кутова дужка над буквою «t», що, мовляв, означає прагнення компанії рухатися в майбутнє. А малі літери повинні підкреслити відкритість і дружелюбність. За логотип Accenture компанія заплатила 100 мільйонів доларів.



Microsoft – 0 доларів


Розробку нового логотипу в 2012 році компанія Microsoft здійснювала власними силами.



BBC - 1,8 мільйона доларів

Коли в 1997 році компанія BBC почала рух в бік мережі Інтернет та цифрового телебачення, британський дизайнер Мартін Лемб-Наїр вирішив, що цей момент підходить для того, щоб вирішити питання з логотипом, зробивши щось єдине для всіх каналів і медіа. До цього в BBC кожен канал і ЗМІ мали свій логотип.

Колишній логотип був з похилими кубиками і кольоровим нижнім підкресленням. Це викликало проблему з пікселями на екрані комп'ютера, а друк чотирьохкольорового зображення коштував дорого.

Лемб-Наїр випрямив кубики, прибрав підкреслення, змінив шрифт на Gill Sans і зробив логотип одноколірним. Це коштувало 1,8 мільйона доларів.


Логотип міста Мельбурн - 625 тисяч доларів


Його розробили в студії Landor Associates у 2009 році.



New Zealand Banking Group - 15 мільйонів доларів
Для New Zealand Banking Group ребрендинг провели в 2009 році.



NeXT - 100 тисяч доларів

Логотип для американської комп'ютерної компанії NeXT в 1986 році розробив художник Пол Ренд за замовленням Стіва Джобса. Він отримав за свою роботу 100 тисяч доларів.



Білайн - 2 мільйони доларів, МТС - 4 мільйони доларів


Найпомітнішими змінами корпоративного стилю російських компаній стали ребрендингові кампанії стільникових операторів Білайн та МТС. Смугаста куля обійшлася «бджолярам» в 2 мільйони доларів. А його конкуренту відоме «яйце» коштувало 4 мільйони доларів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Pavel Показати IP 4 Квітня 2013 09:38
власноруч vs відкат
фафафа Показати IP 8 Березня 2024 16:38
хочу 12 балів

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus