USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Рейтинг непристойних жестів футболістів. ФОТО

12 Вересня 2012 17:47
10 найбільш непристойних жестів футболістів оприлюднили на сайті man.tochka.net.

Так, минулого тижня після матчу донецького «Шахтаря» й київського «Динамо», які рідко проходять без скандалу, виник черговий - пов'язаний із жестом Дениса Гармаша.

22-річний півзахисник «Динамо» Гармаш під час матчу продемонстрував непристойний жест уболівальникам господарів.

Як покарають молодого півзахисника «Динамо», поки що невідомо, але історія футболу знає чимало подібних випадків, які вже отримали ім'я «жесту Еффенберга».

Видання вирішило знайти десятку найрезонансніших непристойних жестів в історії футболу, виявивши в цьому списку Кріштіану Роналду, Мальдіні й Капелло.


Денис Гармаш. 2012 рік

Після матчу «Шахтар» - «Динамо» в інтернеті з’явилося фото, на якому Денис Гармаш показав зігнуту в лікті руку нібито донецьким уболівальникам.

У «Динамо» офіційно цю тему не коментують. Неофіційно кажуть, мовляв, не факт, що цей жест показаний саме в цьому матчі й адресований саме вболівальникам «Шахтаря».



Массімо Буззака. 2009 рік

Швейцарський арбітр під час матчу на Кубок країни між командами «Янг Бойз» і «Баден» показав середній палець фанатам, які ображали його.

Пізніше Бузакка попросив пробачення за свій вчинок, сказавши, що для судді його рівня подібна поведінка була дурістю. Однак покарання він не уникнув і був дискваліфікований на три поєдинки.



Олександр Рибка. 2011 рік

Під час матчу 1/8 фіналу Кубка України в Києві між «Динамо» й донецьким «Шахтарем» воротар донецької команди Олександр Рибка показав фанатам «Динамо» середній палець.

Рибка, який раніше захищав кольори «Динамо», показав трибунам непристойний жест, коли його партнери в кінцівці зустрічі забили третій гол у ворота, зробивши рахунок 3:1, і фактично гарантували собі перемогу. Покараний Рибка не був.


Фабіо Капелло. 2007 рік

Інцидент стався одразу після домашнього матчу чемпіонату Іспанії мадридського «Реала», який тоді тренував Капелло, проти «Сарагоси», виграний «Реалом» 1:0.

Капелло, йдучи в роздягальню, двічі показав середній палець убік трибуни з уболівальниками «Реала».

Італійський наставник відразу попросив пробачення за свій вчинок, але все ж був покараний клубом грошовим штрафом.

Пізніше виявилося, що жест Капелло був звернений до двох фанатів, які, за словами наставника, ображають його з самого початку перебування у клубі, тобто з липня 2006 року. Більше того, ця ж парочка діставала італійця й 10 років тому, в той час, коли він уперше в кар єрі очолював мадридський суперклуб.


Алессандро Неста. 1997 рік

Жест був показаний захисником збірної Італії вбік форварда британців Тедді Шерігнема після одного з єдиноборств.

У тому матчі в Римі Англія помстилася за мінімальну поразку на старті кваліфікації та здобула нічию 0:0, яка вивела британців у фінальну частину ЧС-1998, а суперника відправила у стикові поєдинки.


Кріштіану Роналду. 2011 рік

Перед матчем плей-оф Євро-2012 між збірними Боснії і Герцеговини та Португалії балканські вболівальники робили все можливе, щоб вивести з себе лідера піренейської команди Кріштіану Роналду.

Спочатку під час зустрічі в аеропорту, побачивши Роналду, вболівальники співали «Мессі! Мессі!», а під час передматчевого тренування збірної Португалії боснійські хулігани з дахів навколишніх будинків сліпили футболіста лазерами.

Зрештою, нерви Роналду не витримали, й він відповів уболівальникам відомим жестом.


Луїс Суарес. 2011 рік

Кінець 2011 року вийшов не надто вдалим для форварда «Ліверпуля» Луїса Суареса. Спершу він у жовтні був звинувачений у расистських висловлюваннях на адресу футболіста «Манчестер Юнайтед» Патріса Евра, а у грудні уругваєць повернувся на перші шпальти британських газет.

За «жест-вітання» вболівальникам «Фулхема» уругваєць отримав одноматчеву дискваліфікацію.


Марк Ван Боммель. 2007 рік

Ван Боммель «відзначився» в матчі Ліги чемпіонів із мадридським «Реалом». Забивши гол на 88-й хвилині, скоротивши відставання до мінімуму, Марк помчав до трибун і зробив кілька характерних рухів рукою.

Після матчу ван Боммель попросив пробачення за свою поведінку перед уболівальниками «Реала», сказавши, що нікого не хотів образити.

За середній палець на «Сантьяго Бернабеу» УЄФА оштрафував ван Боммеля на €6 200, встановив умовну дискваліфікацію на один єврокубковий матч і зобов’язав присвятити вільний час пропаганді fair play на юнацьких турнірах.


Паоло Мальдіні. 2009 рік

Матч 37 туру італійської Серії А між «Міланом» і «Ромою» став останньою офіційною грою для капітана «россонері» Паоло Мальдіні на «Сан Сіро».

Однак ця подія була затьмарена витівкою групи фанатів «Мілана», які розтягнули на трибуні банер «Наш капітан - Франко Барезі».

Варто зауважити, що, попри свою блискучу кар єру в «Мілані» й відданість клубу, в якому грав і його батько, Мальдіні ненавидів трибуну ультрас клубу «Курву Суд», вона відповідала взаємністю і зневажала його.


Штефан Еффенберг. 1994 рік

Середній палець серед футбольних уболівальників відомий не інакше як «жест Еффенберга»: після матчу чемпіонату світу 1994 року зі збірною Кореї Штефан у відповідь на обструкцію трибун продемонстрував німецьким уболівальникам середній палець, після чого втратив місце у складі збірної.

Надалі головний тренер бундестіму Берті Фогтс висловлював готовність пробачити Еффенберга, але той уже сам відмовлявся приймати запрошення в національну команду.

«Німецька футбольна асоціація зробила все, щоб роздути цю дрібницю та провести наді мною зразково-показовий суд. Але я анітрохи не шкодую про скоєне», - так пізніше прокоментував подію Еффенберг.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus