USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Похолодання триває. На черзі - «колючі» морози

24 Січня 2012 15:47
На Волині – сніг і морози. Похолодання триває.

Про це інформує Український гідрометеорологічний центр.

На заході завтра вночі температура опуститься до -9…-4 градусів, удень сягне -6…-1 градуса, пройде сніг. Вітер - північно-східний, східний, 7…12 м/с.
Зокрема на Волині упродовж доби 25 січня йтиме сніг. Уночі очікують температури 5…10 морозу, удень передбачають -2…-7. Вітер - північно-східний, 7…12 м/с.

У Луцьку покажчик термометра коливатиметься від 2 до 7 морозу.

Поза тим, у прес-службі МНС України попереджають, з 25 січня на території всієї країни очікується суттєве похолодання.

Про це під час брифінгу повідомив начальник Українського гідрометеорологічного центру МНС Микола Кульбіда.

«Уже в ніч проти 25 січня, починаючи з східних і північно-східних областей України, очікується зниження температури до -14…- 19°С. Протягом найближчих днів похолодання розповсюдиться на всю територію країни: нічні температури коливатимуться у межах -15…-21°С, денні –у межах -10…-16°С. Найхолодніше буде на Лівобережній Україні, особливо в східних областях і на півночі Лівобережжя, де температура повітря може сягнути -22...- 28°С», - повідомив Кульбіда.

Він наголосив, що уже з 26 січня похолодання відчуватиметься і у Києві. Найвища температура, за його словами, спостерігатиметься у Криму: вночі -9...-14°С, вдень -2...-8°С.

При цьому 4-7 лютого, за прогнозами Гідрометцентра, очікується короткочасне потепління, яке супроводжуватиметься мокрим снігом та навіть дощем на крайньому півдні країни. З 8-9 лютого знову прогнозується похолодання, проте воно вже не сягатиме попереднього рівня.

Також у найближчий час вітер посилиться до 15…20 м/с, а на узбережжі і в акваторії Чорного та Азовського морів швидкість вітру може сягати 25…30 м /с.

Це може призвести до сильного хвилювання на морях та обмерзання суден, а також до істотного погіршення умов для судноплавства, в тому числі значного погіршення видимості.

Микола Кульбіда також зазначив, що в горах збережеться небезпека сходження лавин і, крім того, може збільшитися ожеледь на дорогах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus