USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Показали «космічні» картини. ФОТО

14 Травня 2012 11:07
У стінах галереї «Срібна линва», що у Луцьку, відкрилася виставка картин «Вище.»

Авторками серії картин є молоді луцькі художниці Маргарита Паламарчук та Тетяна Витрикуш, інформує Волинська правда.

Відповідної художньої освіти в авторок немає, проте на своїх полотнах вони змогли продемонструвати високий рівень майстерності – до уваги лучан та гостей міста вони презентували ряд картин, об’єднаних астрономічно-космічною тематикою. Виставка носить назву «Вище.»

Зауважимо, що Маргарита Паламарчук – художник за покликанням душі. Вона створює живописні полотна, керуючись емоціями та внутрішнім станом. Започатковує свій неповторний стиль, експериментує із колажем. На її полотнах із легкістю знаходять місце шматки скла, дзеркала, батарейки, лляні нитки та навіть риб’ячі скелети. У своїх роботах намагається вкласти філософський зміст нашого буття і привернути увагу глядача до внутрішнього світу людини. Її погляд ВИЩЕ – це погляд на елементи космосу, що незалежно від людини впливають на її життя. Також Маргарита полюбляє експериментувати із абстракціями.

А ось Тетяна Витрикуш – молода амбіційна творча особистість, яка надихається незрозумілими конструкціями небесних світил, сучасними технологіями і молюсками. Працює в різних стилях, поєднує течії, не боїться експериментів . У своїх роботах намагається донести щось нове, футуристичне, взявши за основу прості елементи, і надати їм нового досконалішого життя. Її бачення ВИЩЕ. – це те, що видно, але ще недосяжно. Її вище – це там, в долині, адже в долині небо не таке. Крапка, що стоїть після «Вище» символізує довершеність і закінчення певного переходу пізнання «ВИЩЕ».

Зауважимо, що виставка діятиме до 9 червня. Власниця галереї «Срібна линва» Ліана Троць-Александрова розповіла про свою співпрацю із дівчатами. Каже, що у Луцьку молодь хоче і прагне чогось, тому й потрібно створювати майданчики, де б молоді митці могли виставлятися та презентувати свої твори. Мовляв, часто молоді художники та поети не можуть реалізувати свої творчі плани через брак інформації.

На її думку, художник в першу чергу це душа. Додамо, що галереї восени можна буде побачити виставку сімейної пари-художників, фотовиставку «Луцьк і лучани», виставку, присвячену жіночому портрету тощо.

Цікаво, що на роботу зі склом Маргариту Паламарчук надихнула розбита кришка від каструлі, – і почалися експерименти. Зазначимо, що на роботах Небо Міріам можна побачити не лише глибини космосу, але й елементи Ейфелевої вежі тощо. Хоча, звісно, кожен знайде у цих полотнах щось своє. Під час презентації Маргарита зауважила, що цей рік – знаковий на різноманітні астрономічні та космічні явища. Цей об’єднало дівчат у написанні серії полотен.

Презентація виставки відбувалася у дружній атмосфері. Привітати молодих авторок прийшли їхні друзі та близькі. Опісля офіційного відкриття серії творчих доробків присутні змогли поспілкуватися за келихом вина про мистецтво.












Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus