USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Побудував будинок із пляшок. ВІДЕО

24 Квітня 2012 16:44
Пенсіонер Володимир Біжик звів своє двоповерхове житло зі звичайнісіньких пляшок. Зробив це власноруч у глухому карпатському селі.
Про це повідомляє ТСН.
Щоб доїхати до диво-хати від найближчого райцентру ‒ Турки ‒ треба відмучити 40 кілометрів ґрунтовим полігоном.
Боберка – це кінець географії. Якщо дивитися на карту України, це село ‒ найвисунутіше на Захід. Україно-польський кордон підходить до нього впритул.
Чутки про пляшковий будинок вже перетнули кордон ‒ про Володимира Біжика знають і в Польщі. Хоч час у Боберці зупинився і тут чимало старих бойківських хат, саме цей чоловік диктує Україні нову архітектурну моду.
За обʼємом пляшка замінила Володимирові цеглину. Вага її ‒ втричі, а ціна ‒ вшестеро менша. На відміну від цегли, пляшки не гниють і грибок їх «не бере». 25 тисяч пляшок архітектор збирав на сміттєзвалищах великих міст 5 років.
«Ринок розподілений. Цигани не дадуть бутилку брати. Я платив їм 15 копійок за пляшку, а возив стареньким Жигулем», ‒ розповів власник «пляшкового будинку».
Простір між пляшками – 8,5 сантиметра. Стіни вирівнював за допомогою вассер-ваги. А закривав їх не пробками, а розчином, щоб «дихали». В день майстер викладав 250 пляшок.
Усередині будинку ‒ шість кімнат, по три на кожному поверсі. Внутрішні стіни ‒ з цегли, але підлогу Володимир теж викладатиме пляшками: з-під пива і горілки ‒ замість підігріву.
Свій диво-будинок Біжик звів із розпачу: його зняли з черги на житло у Полтаві без жодної компенсації. За скромну місячну пенсію ‒ 1600 гривень ‒ колишній військовослужбовець збудував унікальну хату на нестійкому карпатському ґрунті, де навіть звичайний будинок зводити важко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus