USD 41.50 41.80
  • USD 41.50 41.80
  • EUR 41.60 41.90
  • PLN 10.65 10.90

Останній цьогорічний сеанс у луцькому бібліокінозалі. ФОТО

28 Грудня 2012 09:14
Шанувальники кіно востаннє в цьому році відвідали бібліокінозал. Окрім перегляду романтичної комедії «Відпустка за обміном» глядачі обговорили культурну ситуацію у Луцьку.

Захід відбувся вчора, 27 грудня, у центральній бібліотеці для дітей, що на проспекті Грушевського, 1. Нагадаємо, що перший кіносеанс організували 8 листопада у тому ж таки закладі.

Центральна міська бібліотека для дітей Луцької міської централізованої бібліотечної системи, що знаходиться біля кінотеатру «Промінь» останній раз у 2012 році відкрила свої двері для місцевих кіноманів. Стрічку для фінального показу обрали легку та романтичну – фільм режисера Ненсі Меєрс «Відпустка за обміном». Головні ролі у ній виконують імениті голлівудські зірки: Камерон Діас, Кейт Вінслет, Джуд Лоу та Джек Блек. До слова, вона якраз покликана створити хороший передноворічний настрій, адже усі події у ній відбуваються напередодні цього свята. Головні героїні фільму Аманда та Айріс, переживши невдачі на любовному фронті, вирішують обмінятися на деякий час своїми помешканнями. Одна з них переїжджає жити до Лос-Анджелеса, а інша – в передмістя Лондона. Така, здавалося б, примхлива забаганка кардинально змінює життя обох жінок.

За словами ініціатора заходу директора бібліотеки Ніни Бочарової, кіноперегляди продовжаться й надалі. Так, перший у новому 2013-му році кіносеанс відбудеться вже у наступний четвер, 3 січня. Як зауважила жінка, покази організовуватимуть незалежно від кількості присутніх, мовляв, краще зібрати невеличку групу зацікавлених людей, ніж орієнтуватися на кількість. Цього разу бібліокінозал відвідали близько десятка людей.

Варто зауважити, що підбір фільмів проводився у різний спосіб. Організатори роздавали глядачам чисті папірці, на яких ті писали назву стрічки, яку хотіли б переглянути наступного разу. Також директор дослухалася до думки своїх знайомих, зокрема, так обирала роботу для першого перегляду 8 листопада. По завершенню «Відпустки за обміном», присутні вирішили надалі задавати «домашнє завдання» кожному з глядачів по черзі. Прикметно, що охочому, який візьметься обирати фільм для наступного показу, заборонено озвучувати свій вибір. Головна умова – тематика фільму не повинна перегукуватись з попередньою стрічкою, адже організатори намагаються не повторюватися у жанрах. Таким чином глядачів, які прийдуть на наступний кінопоказ, чекає сюрприз.

Однак, лише переглядом романтичної комедії захід не обмежився. Ще до того, як натиснути кнопку «PLAY», присутні обговорили тему єдиного культурного центру, якого так бракує Луцьку. Мовляв, ідеї з відкриттям такого закладу виникали і оприлюднювалися неодноразово, проте, на жаль, так і не знайшли втілення.

Як розповіла Ніна Бочарова, на створення проекту бібліокінозалу її надихнули нічні кіноперегляди «Lutsk night cinema», які організовувала СМГО «Молодіжна платформа». За словами директора бібліотеки, у Луцьку є чимало молодіжних громадських організацій і всі вони розвивають місто, однак, їхні зусилля варто об'єднати. Адже, як вважає жінка, туристи відвідають замок Любарта та інші «візитівки» міста лише раз, бо вони - статичні, а, якби в обласному центрі постійно відбувалися якісь цікаві заходи, то сюди приїжджали ще і ще. Наголосила вона також на тому, що у місті немає розуміння відпочинку для пересічних людей.

По завершенню американської кінострічки кожен з глядачів привітав присутніх з Новим роком. «Будь ласка, не втрачайте кого маєте і знайдіть того, кого хочете знайти», - звернулася до кіноманів Ніна Бочарова. Директор пожартувала, що оскільки люди пережили кінець світу, то головне зараз – не бути одинокими.





Фрагменти з фільму «Відпустка за обміном»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus