USD 41.30 41.70
  • USD 41.30 41.70
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

«Оскара» отримав брутальний мультик

28 Лютого 2012 12:11
Кращою анімаційною картиною 2011 року визнали брутальний мультфільм із грубими висловами і діями. А «Оскара» за кращу чоловічу роль отримав актор, лише на два роки менший за нагороду

Про це інформує KM.RU.

84-я церемонія вручення премій Американської кіноакадемії «Оскар» відбулася в ніч на 27 лютого в Лос-Анджелесі (США) в кінотеатрі «Кодак».

Абсолютним тріумфатором премії став фільм «Артист», що зібрав «урожай» з п'яти статуеток по ключовим номінаціями.

У результаті вийшло, що стрічка 44-річного Мішеля Хазанавічуса взяла гору в категоріях: кращий фільм, краща режисура, краща чоловіча роль (Жан Дюжарден), краща музика і кращі костюми.

Хазванавічус дебютував в даній номінації «Оскара».

Робота над «Артистом» принесла йому раніше нагороди Гільдії режисерів Америки, Британської академії кінематографічних і телевізійних мистецтв (БАФТА), Міжнародного фестивалю в Сан-Себастьяні (Іспанія).

В категорії «Краща режисура» за премію Американської академії боролися Мішель Хазанавічус («Артист»), Олександр Пейн («Нащадки»), Мартін Скорсезе («Хранитель часу»), Вуді Аллен («Північ у Парижі») і Терренс Малік («Древо життя »), - повідомляє ИТАР ТАСС.

Це вже друга премія «Артиста», який отримав одну золоту статуетку - за кращий дизайн костюма. Кіноакадеміки відзначили роботу дизайнера по костюмах Марка Бріджеса.

Пригодницька стрічка «Хранитель часу» Мартіна Скорсезе отримала два перших «Оскара» у самому початку церемонії. Перші нагороди були вручені за операторську роботу та художнє оформлення. За кількістю номінацій сімейний фільм Скорсезе був лідером 2012 року, фігуруючи відразу в 11 категоріях.

В результаті він отримав п'ять «Оскарів». Однак у менш значущих номінаціях, аніж «Артист». Варто відзначити, що обидва фільми віддають данину історії кіно: у Хазанавічуса йдеться про часи німого кінематографа, у Скорсезе - про одного з перших режисерів Франції Жоржа Мельєса.

Нагороду отримали його художники-постановники Данте Ферретті та Франческа Ло Скьяві: вони збудували вражаючий світ-вокзал, - нагадує Газета.Ру.

Також фільм відзначили за візуальні ефекти, за звернення зі звуком (зведення і монтаж) і за роботу оператора Роберта Річардсона. Річардсон ефектно управляється камерою в премійованої декорації.

Серед претендентів на звання кращого фільму фігурували «Спадкоємці» Олександра Пейна, які отримали в підсумку лише приз за адаптований сценарій, «Прислуга» Тейта Тейлора, якій Октавія Спенсер принесла «Оскара» за другорядну жіночу роль, «Північ у Парижі» Вуді Аллена, яка заробила статуетку за кращий оригінальний сценарій. А також не отримали нагород «Людина, яка змінила все» Беннетта Міллера, «Бойовий кінь» Стівена Спілберга, «Моторошно голосно і вкрай близько» Стівена Долдрі і володар «Золотої пальмової гілки» - «Древо життя» Терренса Маліка.

Меріл Стріп отримала свого третього «Оскара» як краща актриса 2011 року за роль Маргарет Тетчер у фільмі «Залізна леді». Правда, на сцені вона виглядала леді звичайною. Незважаючи на золоте плаття, - розчулилася і пустила сльозу.

За свою кар'єру актриса отримала 17 номінацій на «Оскара» - більше, ніж будь-хто в Голлівуді за всю історію премії.

Цього разу її конкурентками були Гленн Клоуз («Альберт Ноббс»), Віола Девіс («Прислуга»), Мішель Вільямс («Сім днів і ночей з Мерилін») і Руні Мара («Дівчина з татуюванням дракона»). Однак серйозної суперницею вважалася одна лише Девіс.

За кращу чоловічу роль другого плану «Оскара» здобув 82-річний канадець Крістофер Пламмер, який знявся у фільмі «Початківці». «Ти, хлопче, старший за мене всього на два роки», - звернувся він до золотої статуетки, яка, нагадаємо, вручається в 84-й раз. Пламмер став найстарішим переможцем за всю історію премії.

Кращою анімаційною картиною року визнали «Ранго» Гора Вербінскі - анімаційний вестерн, де головний герой, хамелеон Ранго, розмовляє голосом Джонні Деппа.

За сюжетом, безіменний хамелеон, який проживає в тераріумі в оточенні дешевих іграшок, з нудьги вдає з себе актора і мріє про шанувальників і справжні пригоди. Під час переїзду господарів волею долі його тераріум вилітає на проїжджу частину біля пустелі Мохаве і розбивається, але герой чудом залишається цілий. Оговтавшись від падіння, хамелеон знайомиться з розчавленим автомобілем броненосцем і сам мало не гине під колесами.

У мультфільмі присутній грубий гумор, сцени куріння, брутальні висловлювання і дії.

Іранська драма «Розлучення Надера і Сімін» Асгара Фархаді отримала «Оскара» як кращий фільм іноземною мовою. Фільм Фархаді, де мова йде про чоловіка і дружину, які не можуть вирішити, емігрувати чи залишатися, ділять між собою дочку і намагаються розібратися з хитросплетіннями іранського релігійного законодавства, переможно дебютував у минулому році на Берлінале. Конкурентами «Розлучення» були «Пан Лазар» (Канада), «Примітка» (Ізраїль), «Укриття» (Польща).

Для іранського кінематографу така підтримка виявилася дуже серйозною. Адже не секрет, що недавно тамтешньою владою був закритий Будинок іранського кіно в Тегерані, каннський і венеціанський лауреат Джафар Панахі засуджений на шестирічне ув'язнення і 20-річну заборону на професію, актрисі Голшіфте Фарахані заборонили повертатися на батьківщину після публікації її відвертої фотосесії.

Фото: kino-teatr.ru
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus