USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

На виставці - фото луцького «будинку химер». ФОТО

23 Січня 2012 17:29
Польські фотографи із Хелма поділилися своїм мистецтвом із лучанами.

У приміщенні галереї мистецтв Спілки художників 23 січня відкрилася виставка «Півстоліття з фотографією».

Власне, як розповіли польські художники, відкриття виставки приурочене до 50-річчя від моменту створення Фотоклубу Хелмської Землі. На виставку потрапили світлини різного жанру.





Як розповів перший заступник Луцького міського голови Святослав Кравчук, виставка відбулася за сприяння Генерального консула Республіки Польща на Волині Марека Мартінека. «Мені здається, що такі заходи найкраще сприяють україно-польській співпраці», - зауважив заступник мера.

Відвідувач виставки Віктор Грисюк розповів, що, оглянувши фотороботи, його вразила їх простота та щирість. «Видно, що ці світлини - живі, не награні», - підкреслив поціновувач мистецтва.



На фотографіях були зображені не лише хелмські краєвиди, а й, приміром, луцький «будинок химер». Так, будинок архітектора Миколи Голованя відображено на світлині польського фотографа Даріуша Костецького.



Оглядаючи фотороботи, своїми враженнями про галерею мистецтв поділилася начальник міського управління культури Тетяна Гнатів.

Зокрема, розповіла, що у її планах зробити у Луцьку таку галерею, яку не було б соромно показати туристам. «У нас є всі можливості контактувати із столичними арт-центрами, але для цього немає відповідного приміщення», - зауважила чиновниця.

Так, вона пообіцяла, що до цієї теми обов’язково повернеться.










Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Я Показати IP 24 Січня 2012 00:04
Данное строение называется МАСТЕРСКОЙ ,а не «будинок химер». Что может подтвердить сам Николай Головань , который к тому-же СКУЛЬПТОР ,а не архитектор . P.S.Введите должность редактора.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus