USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

На Волині знайшли ще один могильник. ФОТО. ВІДЕО

2 Липня 2012 14:52
10 поховань знайшли у селищі Шацьк, що на Волині. Могильник датується ХVII століттям. Дослідники припускають, що поруч із похованнями могла існувати і церква ранньосередньовічного часу.

Про це повідомили у прес-службі ДП «Волинські старожитності».

Шацька експедиція ДП «Волинські старожитності» під керівництом Сергія Демедюка завершила дослідження на території середньовічного могильника у селищі Шацьк. Могильник знаходиться на території Шацького житлово-комунального господарства на першій терасі північного берега озера Люцемир.

В історичній літературі інформація про ці поховання відсутня, лише зі свідчень очевидців стало відомо, що під час земляних робіт і будівництва на території ЖКГ в різний час виявляли людські рештки. Ще у 2011 році у центральній частині ділянки заклали розвідковий шурф розмірами 3х4 метри, в якому виявили фрагментовані та цілі поховання людей.

Інформацію про могильник передали до обласного управління культури, виготовили облікову документацію на пам'ятку.

Наразі експедиція у західній частині ЖКГ заклала ще один шурф розмірами 2х4 метри, в якому також дослідили 10 поховань. За супровідним матеріалом (пруські та польські монети), цей могильник датується пізньосередньовічним часом - між 1620 та 1650-ми роками. Проте у шурфах виявлено і давньоруську кераміку. Дослідники припускають, що поруч із похованнями могла існувати і церква ранньосередньовічного часу.

Дослідження завершилися встановленням на території пам'ятки охоронного знаку: Віднині цю територію можливо розбудовувати лише після її повного археологічного дослідження.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
еней Показати IP 2 Липня 2012 23:34
молодці хлопці, працюють, так тримпти

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus