USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

На Волині не поспішають облаштовувати пляжі. ВІДЕО

9 Липня 2012 15:21
У більшості місць масового відпочинку на Волині немає рятувальників, дно не досліджене, на водоймах немає буйків, які попереджають про небезпечні місця. Працює лише півсотні офіційних пляжів.

Та місць для відпочинку вчетверо більше, - інформує ICTV осиланням на МНС.

У трьох районах, зауважують, облаштовувати пляжі відмовилися взагалі.
«Є у нас такі райони, де не визначено жодного місця для купання, було додаткове рішення комісії щодо того, аби повторити комісію, яка могла б обслідувати місцеві водойми, проводиться робота щодо додаткового узаконення стихійних місць масового відпочинку», – каже головний інспектор управління Держтехногенбезпеки у Волинській області Роман Дмитерчук.

Облаштовувати пляжі дорого, кажуть господарники районів. Треба оплатити навчання рятувальників, виділити з бюджету заробітну плату за літо, а ще закупити весь необхідний інвентар. Брати на себе відповідальність за безпеку відпочивальників не хочуть. Тому просто забороняють людям купатися.

«Якщо облаштовувати пляж, одразу матимеш справу з різними довідками. Я міг би зробити заради блага, але через власну ініціативу зараз оббивати пороги тим всім чиновникам, на сьогоднішній день усі витрати на облаштування – зайві, в нас і так грошей немає», – говорить орендар ставка Микола Лафета.

У спеку на водоймах – сотні людей. На всіх офіційних пляжів з рятувальниками не вистачає. Тому купаються, де можуть – дно озер та річок обстежують самотужки, про безпеку на воді дбають теж самі.

«Звичайно, повинні облаштовувати пляжі, людям треба десь відпочивати – в таку спеку людям нікуди діватися», – каже відпочивальниця Неля.

За перший місяць літа на воді загинуло 15 волинян, і ще 15 – з початку року. Люди впевнені: якби для відпочинку на водоймах було більше облаштованих місць, то трагічних випадків можна було б уникнути.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
пырырум Показати IP 10 Липня 2012 08:35
а сама перша фотка? де це? що це за водойма?
той що не відпочиває Показати IP 10 Липня 2012 12:24
Теремно
вадим Показати IP 11 Липня 2012 02:29
село озеро.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus