USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

На Водохреще зацвіла форзиція

21 Січня 2012 11:28
Незвичні сюрпризи і далі продовжує підносити зима на Волині. Опісля троянд, які зацвіли у монастирі в грудні, на Водохреще в Любешові з’явилися квіти на кущі форзиції.

Про це повідомляє газета Волинь-нова.

Форзиція — це невисокий листопадний кущ. Використовується як декоративна рослина з красивими золотистими квіточками весною, а восени — з не менш красивим кольоровим листям. Зазвичай форзиція серед декоративних кущів зацвітає найпершою, тобто є первоцвітом. Цвіте форзиція довго, причому так рясно, що не видно й гілок, один великий жовтий букет.


Золотисті квіточки на окремих гілочках на кущі форзиції, який росте біля будинку в Любешові, господар побачив ще 20 жовтня. Дивно й незвично було споглядати їх на фоні кольорового осіннього листя. Потім розквітло ще декілька гілочок.


Та форзиція цвіла й цвіла. Уже минув жовтень, листопад, а вона продовжувала цвісти, хоч не так рясно, як весною. Цвіла форзиція на Новий рік, Різдво і навіть Водохреще.

Однак після восьмиградусних нічних морозів квіточки, здається, вже підмерзли. Чимало бруньок (дивись фото) вкриті снігом, але вони готові розквітнути з першим потеплінням. Це фантастичне повторне цвітіння триває ось уже три місяці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus