USD 41.30 41.70
  • USD 41.30 41.70
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

МНС-ники рятували Ковель від хмари аміаку. ФОТО

4 Листопада 2011 13:27
Комплексні тактичні навчання служб цивільного захисту на потенційно-небезпечному підприємстві, де у процесі виробництва використовується майже 6 тонн аміаку, відбулися 3 листопада у Ковелі.
Про це повідомляє Центр пропаганди УМНС у Волинській області.

На території ТзОВ «Калина» пролунала тривога та магнітофонний запис з оголошенням, що унаслідок порушення вимог правил безпеки праці під час проведення ремонтних робіт стався викид аміаку з лінійних ресиверів. Хмара отруйної речовини нібито поширюється в північно-західному напрямі, де розташовані інші промислові об’єкти та житлові будинки.

Працівники підприємства організовано евакуювались з робочих місць, черговий зателефонував до служби «101». Уже через 5 хвилин через резервний в’їзд на підприємство прибули перші рятувальники.

На місці події відразу створили оперативний штаб, до якого увійшли представники Ковельського міськвиконкому, пожежно-рятувальної служби, служби медицини катастроф, міліції, енергопостачання та комунальних служб міста.

Перший підрозділ рятувальників організував евакуацію «постраждалих» з компресорного цеху, де сталася аварія. Їм надали першу долікарську допомогу та передали медикам швидкої допомоги.



Друге відділення бійців МНС провело бойове розгортання і для осадження хмари аміаку подало спеціальний водяний ствол за допомогою встановленої з підвітряної сторони автодрабини.




Як зазначив начальник управління МНС України в області генерал-майор служби цивільного захисту Володимир Грушовінчук, такі навчання дали змогу побачити реальну картину боєготовності всіх спеціалізованих аварійно-рятувальних підрозділів Ковеля на потенційно-небезпечних підприємствах.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Литератор Показати IP 4 Листопада 2011 16:34
С нескрываемой завистью, слизывая и глотая скупые мужские слёзы, сжимая от безвозвратности понесённой потери крепкие натруженные мозолистые кулаки, смотрел на учения пожарных мер Ковеля Киндер. Помня старую английскую поговорку, что в доме повешенного не говорят о верёвке, пожарные решили пожар не проводить, а ограничиться только аммиаком.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus