USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

На лучан чекають мокрі вихідні

24 Лютого 2012 17:13
Дощ, сніг та вітер – така погода очікує лучан найближчими вихідними. Однак, вже з понеділка на Волинь вертаються незначні морози. А ще - починається Великий піст.

Про це інформує Український гідрометеорологічний центр.

Зокрема у суботу температура повітря упродовж доби коливатиметься від 2-х до 5 градусів вище нуля, буде хмарно. Уночі йтиме сильний дощ, вдень ослабне. Увечері можливий мокрий сніг.

Буде вітряно. Вітер – північно-західний, 6…9 м/с.

У неділю буде дещо прохолодніше. Протягом доби йтиме сніг, буде хмарно. Тільки удень у Луцьку можливий дощ. Температура повітря коливатиметься у межах 0… + 3-х градусів. Вітер напрямку не змінить, однак дещо ослабне: 5…7 м/с.


В понеділок, 27 лютого, покажчики термометра сягнуть 0…-8 градусів. Уночі та вдень йтиме сніг.

У народі примічали: якщо на Олексія, 25 лютого, небо буде зоряне – до гарного врожаю яблук.

26 лютого у народі вважають днем Преподобного Мартініана. Зокрема це - Прощена неділя. Цього дня просять вибачення у рідних і близьких за заподіяні образи. Останній день куштують сиро-молочні продукти.
Кажуть, якщо окликати цього дня зірки, то покращає зір.

Раніше спостерігали, якщо цього дня танув сніг, то весна обіцяла бути теплою і швидкою, і навпаки, похмурий день передбачав холодну і і затяжну весну.
Також вважають, ті, що народилися цього дня, – спадкоємці традицій.

У понеділок, 27 лютого, Православна церква шанує рівноапостольного Кирила, учителя Словенського. Починається також Великий піст.

Помічали, на Кирила гарна погода – до морозів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus