USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

На Благовіщення у Луцьку грали на цимбалах. ФОТО. ВІДЕО. АУДІО

7 Квітня 2013 18:11
Українські та закордонні цимбалісти показали у Луцьку свою майстерність.
Концерт «Світ цимбалів» відбувся у Палаці культури Луцька 7 квітня.
У заході взяли участь музиканти з різних куточків України. Окрім того, зіграли у Луцьку й майстри з Китаю.
«Ми радо відгукнулися на запрошення наших друзів, щоб саме у величне свято Благовіщення вихваляти і славити ім’я Господа Бога», - зазначив один із учасників концерту народний артист України Тарас Баран.
Протягом концерту зі сцени лунали твори українських та іноземних композиторів-класиків. Так, захід розпочався з твору Миколи Лисенка «Запорізький марш».
А уже наступним зі сцени залунало нове прочитання квартету K 285 Вольфганга Амадея Моцарта, який автор написав для скрипки, флейти, альта і віолончелі.
«Ми думали цю музику трактувати по-різному. І вибрали для цього двоє цимбалів і наш народний духовий інструмент – сопілку», - розповів Тарас Баран, який до того ж став і ведучим заходу. Виконали твір лучанин Тарас Ольховий, Олег Пазюк та Ярослава Борух.
Наступною стала композиція «Сонячне коло», написана знаним харківським композитором Ігорем Гайденком. Твір прозвучав у виконанні цимбалів-соло у супроводі фортепіано. Утім, за словами Тараса Барана, він надіється, що уже наступного разу «Сонячне коло» виконають разом із симфонічним оркестром Волинського державного училища культури і мистецтв імені Ігоря Стравінського.
Ще двома творами, яким мали змогу насолодитися присутні, стали композиції «Народження ангела» і «Смерть ангела» відомого аргентинського композитора Астора П’яццоли. Їх виконала цимбалістка Ярослава Борух.
Окрім того, у концертній програмі ще було чимало творів всесвітньовідомих авторів музики Жоржа Бізе, Скотта Джопліна, Григораша Дініку, Тоні Йордаке, Енніо Морріконе та інших у виконанні сольному, дуеті, квартеті, секстеті цимбалістів у супроводі гурту з найкращих виконавців на народних інструментах з міста Луцька.










Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Фотограф Показати IP 8 Квітня 2013 12:02
фото http://vk.com/album15299439_172760452
лучанка Показати IP 8 Квітня 2013 17:48
може то би в піст трохи припинили свої конкурси і творчі звіти працівники культури разом зі своїм начальством? Невже в обласному управлінні культури самі антихристи сидять?
Роман до лучанка Показати IP 9 Квітня 2013 21:17
що за нісенітниці ви верзете ? самі нічого не робите і інших підбурюєте... це весь світ антихристів, бо всі кругло-річно працюють, тільки "працьовитий" український народ живе від свята до свята, і ще обурюється чому так погано !?! щоб краще жити треба працювати так як весь світ працює, і Уряд тут ні до чого ... країна релігійних трутнів ( не переплутайте релігію з вірою ) нероб і алкоголіків ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus