USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Митці зустрілися через 20 років

26 Січня 2012 18:45
Вперше за 20 років у Луцьку зібралися члени літературного клубу «Діалог», які з 1987 по 1992 роки читали та обговорювали заборонену літературу.
Подія відбулася 25 січня в обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки.
Зі слів провідного бібліотекаря відділу читальних залів бібліотеки Галини Степанюк, вона займала посаду секретаря клубу. «Сьогодні «Діалогу» виповнилося рівно 25 років. В 1987 року ми зібралися, аби обговорити заборонені та забуті твори. Для прикладу, твори авторів 1920-30-х років, яких називали «розстріляне відродження», ‒ відзначила вона.
Окрім цього Степанюк згадала, що збори клубу припинилися 1992 року. «Коли Україна здобула незалежність наш голова жартував: «Я зробив те, що хотів». Та й з’явилося більше відвідувачів в бібліотеці – стало більше роботи. І ми вже не справлялися», ‒ зауважила жінка.
Серед членів клубу багато нині відомих волинських митців та громадських діячів: Василь Гей, Валентина Штинько, Галина Кажан, Катерина Шаварова, Олена Криштальська, Ігор Ольшевський та інші.
До дійства долучилися студенти Волинського державного училища культури і мистецтв та працівники бібліотеки. «Сьогодні ми будемо розповідати, хто як прожив ці 25 років. Будуть читати вірші. Дивитися відео про мого чоловіка, який керував клубом», ‒ зазначила Степанюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus