USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Музею подарували «Лісову пісню» у витинанках

16 Лютого 2012 18:15
Музей Лесі Українки в селі Колодяжне поповнився 14-ма витинанками за творами поетеси - їх подарувала волинська художниця-графік, майстер витинанок, член Національної спілки майстрів народного мистецтва Ярослава Галькун.

Про це повідомили хранителі Музею, - пише ВолиньPost.

Випускниця Київської академії образотворчого мистецтва та архітектури витинанками займається з дитинства і досягла значних успіхів.

Подарунок Ярослави Галькун – це майстерні витинанки до «Лісової пісні» Лесі Українки: Мавка, Лукаш, Водяна русалка, Перелесник, Той, що в скалі сидить, Той, що греблі рве, Лісовик, Перелесник, Куці.

«Тематика її витинанок різноманітна, торкається української культури, звичаїв, міфології, а також взаємодії людини із Всесвітом. У її творчому доробку сотні робіт, які виставлялися як в Україні – у Луцьку, Києві, Львові, Черкасах, Івано-Франківську, Севастополі, так і за кордоном – у Польщі, Литві, Іспанії», - кажуть співробітники музею.

До слова, це не перший подарунок художниці шанувальникам генію Лесі Українки. Адже витинанки Ярослави Галькун надруковані і мініатюрному виданні «Леся Українка. Лісова пісня. Драма-феєрія в 3-х діях», яке видано з нагоди 135- річчя від дня народження Лесі Українки та 95-річчя від часу написання драми.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus