USD 41.45 41.78
  • USD 41.45 41.78
  • EUR 41.60 41.90
  • PLN 10.65 10.87

«Місто відьом», сховане від людських очей, в Іспанії. ФОТО

12 Лютого 2013 13:13
Уявіть собі середні віки, епоху інквізиції і відьом, які рятуються від переслідування в глухих ущелинах Каталонії.

У маленькому містечку Рупіт, що в Іспанії, яке стоїть осторонь від популярних туристичних стежок, живе трохи більше 300 мешканців. Побудоване воно в ущелині на застиглій лаві, що утворила напливи після виверження вулкана більше 11 тисяч років тому.

Про це інформує Вigpicture.ru.

Приблизно так виглядала заготівля дров для вогнищ інквізиції, утім за сотні років тут майже нічого не змінилося.


По дорозі в Рупіт з Жирони ми проїжджаємо містечко Вік і дуже цікавий готель для закоханих - Paradores Vic Sau. На жаль, фотографії не передають масштабу ущелини, на дні якої знаходиться озеро.




При в'їзді в Рупіт автомобіль необхідно залишити на парковці, оскільки саме місто повністю пішохідне.


Місто побудоване на вершині базальтової скелі на території національного парку вулканічного походження на висоті 890 метрів над рівнем моря. У старі часи Рупіт, розташований на перетині двох головних римських доріг (іберійської уздовж моря і гірської піренейської), служив фортецею.

У центр селища можна потрапити єдиним шляхом - старовинним підвісним дерев'яним мостом.


Час тут зупинився, людей на вулицях майже немає. Зате кількість деталей на вулицях величезна.

Вулиці міста - це потоки застиглої лави.


У середині XV століття місто було повністю знищене землетрусом, всього декілька сімей залишилося в ньому жити. Наразі в ньому налічується трохи більше 300 постійних жителів. Будинки Рупіта побудовані в XVI - XVII століттях.

А вийшовши з міста з іншого боку, - потрапляємо в ліс, поблизу – водоспад.

У місті збереглася церква Сан-Хуан-де-Фабрегас, яка побудована в XI столітті, поруч знаходиться оглядовий майданчик, з якого відкривається вид на Рупіт і його околиці.


Довідково

Рупіт знаходиться всього за 120 кілометрів від Барселони і за 70 кілометрів від Жирони. Сюди приїздять німці і англійці, проте серед вітчизняних туристів місто менш популярне. Безумовно, їхати сюди краще в «несезон», аби насолодитися самотою і порожнечею. Друга половина вересня - це прекрасний час, людей майже немає, море тепле.











Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
RSS Показати IP 12 Лютого 2013 15:48
"На в'їзді в Рупіт автомобіль необхідно залишити на парковці, так як саме місто повністю пішохідне". А це що за автомобілі на третій знизу картинці? ))
Коля Показати IP 14 Лютого 2013 13:53
"На в'їзді в Рупіт автомобіль необхідно залишити на парковці, так як саме місто повністю пішохідне". А це що за автомобілі на третій знизу картинці? )) - Ги. Це макети.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus